Engell: Bødskov lægger sit hoved på et fad

Morten Bødskov kan ikke holde til, at hans forklaring ikke holder vand i PET-sagen, vurderer Hans Engell

Hans Engell vurderer, at der er stor sandsynlighed for, at Morten Bødskov kendte til Pia Kjærsgaards Christiania-besøg. (Foto: Jan Unger)
Hans Engell vurderer, at der er stor sandsynlighed for, at Morten Bødskov kendte til Pia Kjærsgaards Christiania-besøg. (Foto: Jan Unger)

- Han lægger virkelig sit hoved på et fad.

Sådan siger Ekstra Bladets politiske kommentator og tidligere justitsminister, Hans Engell, efter justitsminister Morten Bødskov (S) blankt har afvist at kende til scenarier, hvor PET ville kigge i Pia Kjærsgaards kalender for at finde en dag, hvor DF-politikeren ikke kunne deltage i et besøg på Christiania. Udtalelsen kommer ovenpå PET-chef Jakob Scharfs afgang fra posten.

- Han siger meget definitivt, at det, at noget sådant overhovedet indgik som scenarie, har han ikke været orienteret om. Dermed lægger Bødskov sit hoved på fadet. For hvis det viser sig, at ministeriet har været orienteret, så står han med en meget meget alvorlig sag, siger Hans Engell om den pressede justitsminister.

Se også: Bødskov: Jeg har levet op til mit ansvar som ministerCIA har udtrykt bekymring over Jakob Scharf, der under en tjenesterejse i Washington med to andre PET-chefer, virkede uforberedt og pjankede. (Foto: Linda Johansen) Vagthund PET-folk: CIA stoler ikke på ScharfRelated content

Hans Engell, der selv var konservativ justitsminister fra 1989 - 1993 understreger, at det ganske rigtigt ikke er hverdagskost, at selveste ministeren inddrages i detailplanlægningen af efterretningstjenestens arbejde.

- Det foregår i jo primært i PETs egne cirkler. Men det, der taler for, at justitsministeren har været vidende, er, at det her ikke drejer sig om en almindelig politiaktion. Det drejer sig om landets fremmeste politikere fra retsudvalget, der skal på udvalgsbesøg på selve Christiania. Og med en af landets absolut højst profilerede politikere, Pia Kjærsgaard, i front. I rød anorak endda, lyder det fra Hans Engell.

- Og det er altså typisk sådan, at ministeriet sammen med udvalgssekretariatet planlægger sådanne besøg. Det foregår ikke hos politiet. Spørgsmålet er jo så, hvad Bødskov har været vidende om, siger Hans Engell.

- Der må vi gå ud fra, at han siger sandheden – for hvis han ikke gør det, er det en meget, meget alvorlig sag for ham.

0 kommentarer
Vis kommentarer