DF til Bødskov: Hvordan kan du have tillid til Scharf?

Dansk Folkepartis retsordfører forstår ikke, hvordan justitsministeren stadig kan have tiltro til Scharf

DF's Peter Skaarup udviser skarp kritik overfor justitsministeren. (Foto: Jens Dresling)
DF's Peter Skaarup udviser skarp kritik overfor justitsministeren. (Foto: Jens Dresling)

I går fortalte den skandaleramte PET-chef, Jakob Scharf, at han ved årets udgang tilbagetrådte sin stilling, men kun 50 minutter forinden havde justitsminister Morten Bødskov (S) sagt, at han havde fuld tillid til Scharf. Og det undrer Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, sig over.

- Hvordan kan man udtale, at man har tillid til en mand, når man allerede godt ved, at han har brudt nogle helt afgørende ting, som man selv mener er forkerte, siger Peter Skaarup til Ekstra Bladet og uddyber:

- Det virker mystisk, at han siger han har tillid samtidig med, at statsministeren kort forinden ikke vil svare klart på, om hun har tillid til Scharf.

Se også: Engell: Bødskov lægger sit hoved på et fad

I går aftes blev Jakob Scharfs redegørelse endelig offentliggjort, selvom han og Morten Bødskov havde overskredet svarfristen på fire uger. Her skulle Scharf redegøre for de beslutninger han tog omkring Pia Kjærsgaards besøg på Christiania sammen med retsudvalget. Men selve redegørelsen har Skaarup ikke meget til overs for.

- Jeg mener, at der både i Scharfs og i Bødskovs redegørelse er så mange huller, at vi bliver nødt til at spørge mere indtil dem. Lige nu arbejder vi på at få en hasteforespørgselsdebat i Folketingssalen på onsdag i næste uge, hvor vi vil bede justitsministeren om at svare på alle de her spørgsmål, der tårner sig op nu, fortæller han.

Peter Skaarup mener, at det var Jakob Scharf, der før sad med 'aben' og skulle svare på en masse spørgsmål, men at den nu er rykket over til Bødskov. Skaarup mener, at Bødskovs dårlige svarer et tegn på en helt forkert håndtering af sagen fra ministerens side.

Tæt på Ekstra Bladets journalist: Sådan afslørede vi kaosset i PET

Morten Bødskov har tidligere udtalt, at han ikke kendte til de scenarier, som Scharf skriver om i redegørelsen. I redegørelsen fremkommer det, at Jakob Scharf overvejede tre forskellige scenarier omkring Pia Kjærsgaards deltagelse på Christiania, men det tvivler Peter Skaarup stærkt på.

- Man kan diskutere, om det Scharf skriver er korrekt. Der er en snak om tre scenarier, men der var vel ikke så mange andre scenarier, end han bad nogle folk om at finde ud af, hvornår Pia Kjærsgaard ikke kunne komme på Christiania, og det er jo det, det handler om.

Morten Bødskov har ikke haft en, men en stribe møgsager. (Foto: Polfoto) Dansk politik Her er Bødskovs møgsager

Jakob Scharf tog konsekvensen, da han efter syv år som PET-chef fratrådte. Det er dog ikke kun Scharf, der burde tage konsekvensen og gå af, siger Peter Skaarup.

- Jeg synes ikke, fremtiden ser særlig lys ud for Morten Bødskov som minister. Hvis ikke vi kan stole på ministeren i en sag som denne her, hvornår kan man så stole på ham, og dermed er han jo inde i samme problemstilling som PET. Så længe der ikke er ryddet fuldstændigt op, så er der altså en risiko for, at den troværdighed man skal have blandt borgerne, kan ligge på et meget lille sted.

0 kommentarer
Vis kommentarer