Retsudvalg vil have Bødskov i hastesamråd

Både EL, V og DF siger inden et møde i retsudvalget, at de vil have justitsministeren i hastesamråd snarest

Det samråd, som justitsminister Morten Bødskov er indkaldt til om sin rolle i sagen om retsudvalget og Pia Kjærsgaards (DF) besøg på Christiania, skal afholdes hurtigere end planlagt.

Samrådet skulle egentlig være afholdt 16. december, men både Venstre, Dansk Folkeparti og Enhedslisten vil have svar hurtigere.

Det siger retsordførerne for de tre partier inden et møde i retsudvalget torsdag eftermiddag.

- Jo før jo bedre, for det handler om at få renset luften, hvis det er det, der skal til for, at vi kan finde ud af hundrede procent, hvad der er foregået i den her sag, siger Peter Skaarup, retsordfører for Dansk Folkeparti.

Også retsordfører for Enhedslisten, Pernille Skipper, vil have hurtige svar fra ministeren.

- Vi vil i retsudvalget drøfte, om vi kan få Bødskov til at møde i samråd tidligere end hidtil planlagt.

- Vi synes, det ville være optimalt at møde i samråd i starten af næste uge, så vi kan få svar på alle de spørgsmål, som er kommet for dagen de sidste par dage, siger Pernille Skipper.

De spørgsmål, som blandt andet Dansk Folkeparti og Enhedslisten vil have svar på, er, hvor meget Bødskov har vidst om PET's planer om blandt andet at kigge i Pia Kjærsgaards (DF) kalender, for at forhindre hende i at deltage i et planlagt besøg på Christiania med Folketingets retsudvalg i februar 2012.

De vil også have frem i lyset, om han har beordret daværende formand for retsudvalget, Anne Baastrup (SF), til at give retsudvalget forkerte oplysninger om, hvorfor besøget på Christiania måtte udskydes.

De blå partier har lavet en hasteforespørgsel til justitsministeren, som Ritzau er kommet i besiddelse af. I den står der:

'Vil ministeren redegøre for ministerens og ministeriets rolle vedrørende Retsudvalgets planer om besøg på Christiania, herunder Pia Kjærsgaards deltagelse samt overvejelserne om at forhindre hende og/eller Retsudvalget i at deltage i det pågældende besøg?'

Peter Skaarup siger, at denne sag nemt kan ende med justitsministerens afgang.

- Det kan hurtigt blive enden på sagen, at Morten Bødskov får et problem med at blive siddende. Men det er op til Enhedslisten, siger han.

Enhedslisten vil lade journalister og politiske kommentatorer lege "taburetleg". Hun vil vente på ministerens svar til samrådet, før hun vil komme med mere konkrete bud på, hvad der skal ske.

- Derfor vil vi gerne have svar hurtigst muligt, siger Pernille Skipper.

0 kommentarer
Vis kommentarer