DF-afhoppere ekskluderet af partiet

DF ekskluderer to medlemmer for at vende ryggen til deres egen spidskandidat i Køge, skriver SN.dk

Søren Brask og René Jespersens enegang under konstitueringsforhandlingerne i Køge koster dem nu medlemskabet af Dansk Folkeparti.

Det skriver SN.dk.

Partiets hovedbestyrelse har søndag besluttet at ekskludere de to medlemmer, som under konstituerings-forhandlingerne valgte at vende deres egen spidskandidat, Dora Olsen, ryggen og forlade en aftale, som hun havde indgået med Konservative og de røde partier i Køge Byråd.

En handling, der siden har ført til, at konstitueringsaftalen faldt på gulvet, da Konservative med Flemming Christensen i spidsen i stedet indgik samarbejde med Venstre og de to DF-afhoppere.

- Vi har besluttet at bakke bestyrelsen og vores spidskandidat Dora Olsen op i Køge og meddele Søren Brask og René Jespersen, at de ikke længere er medlem af Dansk Folkeparti, siger Carl Christian Ebbesen, der er organisatorisk næstformand i Dansk Folkeparti.

Allerede inden Søren Brask og René Jespersen indgik i den nye konstituering, advarede Dansk Folkeparti om, de risikerede eksklusion.

- Årsagen er, at de har forhandlet bag om ryggen på bestyrelsen og vores spidskandidat og chefforhandler i Køge.

- Selv om de blev kontaktet om at komme tilbage og forhandle som en samlet gruppe, valgte de alligevel på trods af den advarsel at forhandle videre uden om partiet og vores spidskandidat, siger Carl Christian Ebbesen til SN.dk om begrundelsen for eksklusionerne.

0 kommentarer
Vis kommentarer