Manus LA-søster til Mille: Tør øjnene og kom videre

Kirkeministerens søster i Liberal Alliance mener, at Mille må tage sig sammen og komme videre. Staten kan ikke hjælpe alle vegne, siger hun.

Manu Sareens søster Sabeena revser Milla, men har dog også forståelse for, at hun skal have hjælp.(Foto: Steen Evald).
Manu Sareens søster Sabeena revser Milla, men har dog også forståelse for, at hun skal have hjælp.(Foto: Steen Evald).

Bliver du ramt så hårdt, at du må flytte fra kæresten på grund af de nye kontanthjælpsregler? Så skrive en mail til os på 1224@eb.dk eller sms os på 1224. Du skal være klar til, at lægge økonomien frem for os.

- Lad os kalde kalde en spade for en spade og få lidt ro på. Det er jo ikke staten, der hele tiden kan gå ind og redde folk. Vi har selv et ansvar også.

Kirkeminister Manu Sarrens søster Sabeena Sareen lader sig ikke bare sådan narre af Milles tårer.Se også: Se kontanthjælpsmodtager græde over nye reglerSe også: Skal ikke have en kæreste der er på kontanthjælp

Mille er blevet voldsomt debatstof, efter hun på ekstrabladet.dk har lagt en video op, hvor hun bryder sammen, mens hun forklarer, hvor hårdt regeringens nye kontanthjælpsregler rammer hende, fordi hendes samlever tjener mere end 23.000 kr. om måneden.

Sabeena stillede modsat den radikale minister-bror op for LA i København, men blev dog ikke valgt ind ved det netop overståede valg.

Se også: Løkke: Ny kontanthjælpsloft-ide er ikke færdigudvikletVagthund Arbejdsløse Tina: Jeg vil selv forsørge mit barn

- Jeg er jo i Liberal Alliance, og jeg har det sådan, at hun har udgifter for 16.000 og det er jo helt vanvittigt. Og hun er heldig at have en partner, der tjener 23.000. Vi skal også se tingene i de rette proportioner, så det ikke bare bliver for følelsesladet. Nogle gange skal man også se på tingene, som de er, siger Sabeena Sareen til Ekstra Bladet.

- Så det handler om, at tørre øjnene og komme videre?

- Ja, jeg har også stået i sådan en situation engang, men nogle gange må man se på, hvilke muligheder der er.

Tag det fra en ende af

- Jeg kan godt forstå, at det må være forfærdeligt, at hun har angst og alt det der. Men jeg synes stadig, at hun står i en situation, hvor der er en partner, der kan hjælpe hende. Det er ikke fordi jeg vil lyde kynisk, men nogle gange må man lige tage situationen fra en ende af. Staten kan ikke betale for det hele.

Sabeena Sareen fortæller, at det i øvrigt kun er rimeligt, at par på kontanthjælp nu bliver stillet ens, fordi samlevende efter nytår skal efterleve samme regler, som gifte, der er på kontanthjælp.

- Kærlighed handler jo om medgang og modgang, også selvom man ikke har gennemført et ritual i en kirke eller på et rådhus. Var de to gift, havde kæresten i forvejen forsørgelsespligt for Mille.

Hjælp til uddannelse

Til gengæld mener den liberale kvinde, at det er vigtigt, at støtte Mille i hendes bestræbelser på at komme ud af den situation, som hun står i nu. Det er en del af det offentliges rolle.

- Det er vigtigt i Milles situation at hun bliver støttet i at få nogle uddannelser til at komme videre.

Bliver du ramt så hårdt, at du må flytte fra kæresten på grund af de nye kontanthjælpsregler? Så skrive en mail til os på 1224@eb.dk eller sms os på 1224. Du skal være klar til, at lægge økonomien frem for os.

0 kommentarer
Vis kommentarer