EL om Bødskov-samråd: Her vil vi spidse ører

Enhedslisten har brug for præcise svar fra Morten Bødskov om PET-sag, hvis det skal kunne have tillid til ham

Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Enhedslisten forventer klare svar på alle spørgsmål fra justitsministeren til det hastesamråd, som skal finde sted tirsdag, og som i yderste konsekvens kan ende med ministerens afgang.

Det er Folketingets Retsudvalg, der har indkaldt justitsminister Morten Bødskov (S) i forbindelse med sagen om PET og Pia Kjærsgaards (DF) og Folketingets Retsudvalgs besøg på Christiania.

- Der er flere elementer og uregelmæssigheder i en meget mudret sag, som vi ønsker svar på. Det er ministerens opgave at overbevise Folketinget om, at vi kan have tillid til ham, siger Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper.

Det drejer sig først og fremmest om PET's meget omtalte kig i Pia Kjærsgaards kalender forud for et besøg på Christiania i februar 2012, fortæller hun.

Se også: PET-kilder skaber ny tvivl om Bødskovs forklaring

PET havde opstillet en række scenarier for, hvordan de skulle håndtere den trussel, som de vurderede, der var mod Pia Kjærsgaard.

Et af scenarierne var, at PET helt kunne undgå, at hun kom med på Christiania ved at lægge besøget på en dag, hvor hun var i udlandet.

- Vi har behov for at høre, hvad ministeren mener om det, og hvordan han har tænkt sig at reagere på det, siger Pernille Skipper.

Hun vil også spidse ører, når justitsministeren svarer på, hvornår han blev orienteret om, at man ville kigge i Pia Kjærsgaards kalender.

Se også: PET-balladen: Bødskov går til modangreb på Kjærsgaard

- Derudover har vi behov for at høre omkring den konkrete sikkerhedstrussel som dannede grundlag for, at udvalgsturen blev aflyst. Hvad var den? For der er unavngivne kilder i PET, som siger, at den ikke eksisterede, siger Pernille Skipper.

Da Christiania-besøget blev aflyst, fik retsudvalget at vide på mail, at det blandt andet var fordi, daværende politidirektør Johan Reimann ikke kunne deltage i besøget.

- Er det rigtigt, at Johan Reimann ikke kunne deltage, og hvordan kan det være, at man ikke orienterede retsudvalget. Der har vi at gøre med som minimum en halv sandhed, hvis ikke en decideret usandhed over for Folketingets Retsudvalg, siger Pernille Skipper.

Pernille Skipper vil ikke svare på, hvor mange af overstående spørgsmål, justitsministeren skal svare utilfredsstillende på, for at hun ikke længere kan have tillid til ham.

- Det er jo ikke et regnestykke, man kan ikke gøre det op matematisk. Vi vil lytte meget indgående efter, hvad ministeren svarer på de forskellige spørgsmål og vurdere sagen ud fra det, siger hun.

Vurderer Enhedslisten efter samrådet, at de ikke kan have tillid til Morten Bødskov, kan det ende med hans afgang som minister.

0 kommentarer
Vis kommentarer