Nye oplysninger i PET-skandalen: Bødskovs forklaring vakler

Email øger mystikken om Morten Bødskovs rolle sagen om PET's planlægning af et besøg på Christiania

Var det Morten Bødskov, som fik politidirektør til at melde afbud til Christiania-besøg, spørger flere politiekre. (Foto: Jens Dresling)
Var det Morten Bødskov, som fik politidirektør til at melde afbud til Christiania-besøg, spørger flere politiekre. (Foto: Jens Dresling)

Der bliver nu sået yderligere tvivl om justitsminister Morten Bødskovs (S) forklaring omkring planlægningen af Pia Kjærsgaard og retsudvalget meget omtalte besøg på Christiania.

Hidtil har forklaringen været, at aflysningen af den oprindelige tur skydltes et afbud fra Københavns politidirketør, Johan Reimann.

Men den forklaring sår en e-mail, som avisen Information bringer lørdag, yderligere tvivl om.

Københavns Kommune, der skulle have deltaget i arrangementet, var nemlig slet ikke orienteret om, at Johan Reimann ikke kunne deltage.

Det fremgår af en fuldmægtig i kommunen.

'Jeg er i løbende dialog med Politiet, men de har ikke nævnt noget om, at de ikke kunne deltage,' skriver embedsmanden i mailen til retsudvalgets sekretær.

Den besked får flere politikere til at undre sig. For hvem er det, som har givet Anne Baastrup den besked?

PET-chef Jakob Scharf og muligvis Morten Bødskov har misbrugt deres adgang til Pia Kjærsgaards personlige kalender mere end en gang. (Foto: Polfoto) Politik Ny mistanke: Pias kalender afluret flere gange

Kritiske politikere
Pia Kjærsgaard er overbevist om, at Morten Bødskov (S) har blandet sig i sagen.

- Jeg er ikke i tvivl om, at Bødskov har talt usandt i den her sag. Jeg tror ikke på, at Reimann lige pludselig melder afbud, men derimod er afbuddet fabrikeret til lejligheden, siger DF-stifteren til BT.

Også Enhedslistens retsorfører, Pernille Skipper, mener, at mailen kaster skygger over justitsministeren.

- Med de nye oplysninger opstår et måske endnu mere presserende spørgsmål, om man simpelthen har fundet på, at Johan Reimann, ikke kunne deltage, siger hun til BT.

Også Venstre undrer sig.

- Det er interessant, at Københavns Kommune ikke havde hørt noget fra politiet om, at politidirektøren ikke kunne, siger retsordfører Karsten Lauritzen til BT.

I den kommende uge er der et meget forudset åbent samråd i Folketinget.

Bødskovs skæbnetime fremrykket

Ekstra Bladet har været i kontakt med Morten Bødskov spindoktor lørdag morgen. Hun oplyser, at han ikke vil udtale sig om de nye anklager før samrådet tirsdag.

0 kommentarer
Vis kommentarer