Pernille Skipper om Bødskovs løgn: Chokerende

Enhedslistens Pernille Skipper er chokeret over, at justitsminister Morten Bødskov har opdigtet begrundelsen for at Christiania-tur skulle aflyses

Pernille Skipper mener, at justitsminister Morten Bødskov skal have en rigtig god forklaring klar til i morgen. (Foto:Mogens Flindt)
Pernille Skipper mener, at justitsminister Morten Bødskov skal have en rigtig god forklaring klar til i morgen. (Foto:Mogens Flindt)

Morten Bødskovs tidligere forklaring om, hvorfor Pia Kjærsgaards og retsudvalgets tur til Christiania oprindeligt blev aflyst, havde intet med sandheden at gøre.

Se også: Justitsministeren undskylder PET-løgn

Derfor ’beklager’ justitsministeren nu ’dybt’, at han har givet Folketingets Retsudvalg forkerte oplysninger. Det fremgår af et svar til Retsudvalget her til aften. Enhedslistens Pernille Skipper mener, det er en meget alvorlig sag.

- Når vi nu kan læse, at justitsministeren ikke bare har givet ufuldstændige oplysninger til Folketingets retsudvalg, men decideret har været med til at opdigte en begrundelse for, at studieturen til Christiania skulle aflyses, så bliver man jo noget chokeret. Der er ingen tvivl om, at dette er en meget alvorlig sag, og der er ingen tvivl om, at den er blevet en kende mere alvorlig, efter vi har fået det skriftlige svar her til aften, siger hun til Ekstra Bladet.

- Nu vil vi læse det hele meget nøje og lytte til hvad justitsministeren har af forklaringer i morgen. Men jeg vil sige det sådan, at justitsministeren skal gøre sig meget umage for at overbevise Folketingets Retsudvalg om, at man fortsat kan have tillid til ham som justitsminister, lyder det.

Se også: Justitsministeren undskylder PET-løgn

Karsten Lauridsen fra Venstre er ligeså rystet over de nye oplysninger.

- Oplysningerne om, at man ligefrem har konstrueret, at Københavns politidirektør ikke kunne deltage i besøget, og at man har forelagt det for retsudvalget. Det er jo ikke blot vildledning. Det ryster mig virkelig, at man kan finde på det i justitsministeriet med justitsministeren i spidsen, siger han til TV2 News.

0 kommentarer
Vis kommentarer