LIVE: Nu skal Bødskov grilles

Morten Bødskov skal svare på, hvorfor han stak retsudvalget en plade om Pia Kjærsgaards Christiania-besøg

Morten Bødskov før samrådet. (Foto: Tariq Mikkel Khan/Polfoto)
Morten Bødskov før samrådet. (Foto: Tariq Mikkel Khan/Polfoto)

Se LIVE-TV herover. Det virker desværre ikke på mobilen.

----------------------------------------

Følg begivenhederne LIVE, når Morten Bødskov skal stå skoleret for Folketingets retsuvalg i sagen om PET og udvalgets tur til Christiania.

Ekstra Bladets politiske reporter, James Kristoffer Miles, dækker samrådet her i LIVE-bloggen. Ekstra Bladets graverjournalist, David Rebouh, der har været med til at afsløre de kritisable forhold i PET - herunder efterretningstjenestens snagen i Pia Kjærsgaards kalender, sidder klar til at svare på spørgsmål. 


PET-sagen handler i korte træk om forholdende internt i Politiets Efterretningstjeneste samt om justitsminister Morten Bødskovs handlinger i den forbindelse.

Ekstra Bladet har de seneste mange uger afsløret både medarbejderutilfredshed og problemer med PET-chef Jakob Scharfs rolle i efterretningstjenesten. Konsekvensen blev, at Jakob Scharf i sidste uge trak sig fra sin stilling.

Se også: Engell: Bødskov har rebet om halsenSe også: Du kan roligt bestille tid hos dronningen, Morten Bødskovl

Dog er det mest alvorlige for den socialdemokratiske justitsminister det aflyste besøg på Christiania 29. februar sidste år. Her var det planlagt, at Folketingets Retsudvalg skulle besøge Christiania. Med på turen skulle også Pia Kjærsgaard (DF) have været. PET snagede imidlertid i Kjærsgaards kalender for at finde en dato, hvor hun ikke kunne deltage.

Morten Bødskov afviste indtil i går aftes, at undskyldningen, for at besøget ikke kunne falde d. 29. februar, var, at Københavns Politis direktør, Johan Reimann, ikke kunne deltage den dag. Den undskyldning viste sig imidlertid at være pure opspind.

Se også: Pernille Skipper om Bødskovs løgn: ChokerendeSe også: Justitsministeren undskylder PET-løgn

1 af 7 Morten Bødskov før samrådet. (Foto: Tariq Mikkel Khan/Polfoto)
2 af 7 Morten Bødskov før samrådet. (Foto: Daniel Hjorth/Polfoto)
3 af 7 Morten Bødskov inde til samrådet. (Foto: Lars Krabbe/Polfoto)
4 af 7 Trioen fra Dansk Folkeparti ser helst at Morten Bødskov træder af som justitsminister. (Foto: Lars Krabbe/Polfoto)
5 af 7 En presset justitsminister til samrådet. (Foto: Lars Krabbe/Polfoto)
6 af 7 Pernille Skipper og resten af Enhedslisten står med Morten Bødskovs skæbne i deres hænder. (Foto: Lars Krabbe/Polfoto)
7 af 7 Morten Bødskov før samrådet. (Foto: Tariq Mikkel Khan/Polfoto)
0 kommentarer
Vis kommentarer