PET-balladen: Bødskov går til modangreb på Kjærsgaard

Justitsministeren afviser, at han kendte til PET's overvejelser om at bruge oplysninger i Kjærsgaards kalender

Justitsminister Morten Bødskov (S) går i et debatindlæg i Politiken Søndag i rette med Dansk Folkepartis værdiordfører, Pia Kjærsgaard.  (Polfoto)
Justitsminister Morten Bødskov (S) går i et debatindlæg i Politiken Søndag i rette med Dansk Folkepartis værdiordfører, Pia Kjærsgaard. (Polfoto)

Justitsminister Morten Bødskov (S) går i et debatindlæg i Politiken Søndag i rette med Dansk Folkepartis værdiordfører, Pia Kjærsgaard.

Hun udtalte tidligere på ugen, at hun ikke tror på, at det var en særlig trussel mod hende, der lå til grund for PET's planer om at holde hende væk fra Retsudvalgets besøg på Christiania i 2012.

- Det er en ekstremt grov anklage mod mig og mod politiet, at vi skulle have opfundet en trussel, der ikke eksisterede, skriver justitsminister Morten Bødskov.

PET-chef Jakob Scharf og muligvis Morten Bødskov har misbrugt deres adgang til Pia Kjærsgaards personlige kalender mere end en gang. (Foto: Polfoto) Politik Ny mistanke: Pias kalender afluret flere gange

Dansk Folkepartis værdiordfører lader sig ikke anfægte af debatindlægget i Politiken Søndag.

- Jeg er stadig stærkt forundret over, at der skulle være en særskilt trussel mod mig, som jeg ikke selv er blevet orienteret om, siger Pia Kjærsgaard til Politiken Søndag.

Vis mig truslen, Bødskov

I debatindlægget skriver Bødskov, at Pia Kjærsgaards kritik bunder i en bitterhed over ikke længere selv at kunne 'diktere' dagsordenen for rets- og udlændingepolitikken.

- Det lyder, som om ministeren er klar over, at han er i knibe.

- At begynde at skrive debatindlæg inden et samråd på tirsdag, det får mig til at tænke, at han godt nok har travlt ved håndvasken i øjeblikket, siger Pia Kjærsgaard til Politiken Søndag.

Ekstra Bladet Søndag citerer PET-kilder for, at der ingen konkret trussel var mod Pia K.

Læs hele sagen i Ekstra Bladet eller køb eBladet her0 kommentarer
Vis kommentarer