DF og K: Bødskov er færdig som minister

Bødskov har ingen fremtid som minister efter løgn over for retsudvalget, siger både DF's og K's retsordførere

Morten Bødskov (S) har fremtiden bag sig som justitsminister. Han har talt usandt til Folketingets retsudvalg om udvalgets besøg på Christiania sidste år. Det strider mod ministeransvarlighedsloven og svækker hans stilling.

Det fastslår Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup, før Morten Bødskov tirsdag formiddag forklarer sig ved et samråd i retsudvalget.

Mandag aften beklagede han over for retsudvalget at have opfundet en falsk forklaring for aflysningen af besøget.

- Han kan ikke fortsætte som minister. Uanset hvad, Morten Bødskov som justitsminister mente var farligt eller ikke farligt, så må han ikke lyve over for Folketinget. Så enkelt er det faktisk, siger Peter Skaarup.

- Han har ikke alene løjet, men opfundet en syg forklaring, der gør det hele meget værre, siger Peter Skaarup med henvisning til, at besøget i første omgang blev aflyst, fordi politidirektør Johan Reimann angiveligt ikke kunne deltage.

Men i virkeligheden var årsagen ifølge Bødskov sikkerhedshensyn, for det kunne være gået 'rigtig galt', hvis besøget med den tidligere DF-leder Pia Kjærsgaard som deltager var blevet gennemført.

De Konservatives retsordfører Tom Behnke er enig i, at Morten Bødskov ikke kan redde sit politiske liv.

- Det kan jeg slet ikke se, at han kan, siger Tom Behnke.

Det undrer ham, at Morten Bødskov først erkender sin fejl halvandet år efter, når "problemerne har tårnet sig op".

- Han burde orientere så hurtigt som muligt. Hvis det var nødvendigt at komme med en bortforklaring, så måtte han straks sørge for at komme med den rigtige forklaring ugen efter, når truslen ikke var der længere, mener Tom Behnke.

Peter Skaarup ser ingen fremtid for Morten Bødskov som justitsminister.

- Selv hvis han bliver hjulpet af Enhedslisten, vil han stå utrolig svækket. Det er en gylden regel, at man ikke som minister kan fortælle løgnehistorier til Folketinget. Hvis man gør det, så kan man ikke fortsætte som minister, siger Peter Skaarup.

Han bebuder et efterspil for Politiets Efterretningstjeneste (PET).

- Meget tyder på, at Jacob Scharf som PET-chef har været med til at fabrikere den løgn, siger Peter Skaarup.

0 kommentarer
Vis kommentarer