Bødskov: Vi havde behov for at finde et argument

Morten Bødskov siger mandag aften, at han var nødt til at lyve omkring studietur til Christiania

Der var en reel sikkerhedstrussel mod Folketingets Retsudvalg. Det sagde justitsminister Morten Bødskov til TV2 mandag aften. Det brugte han desuden som undskyldning for, at han var nødt til at lyve for at få aflyst en studietur til Christiania i februar sidste år.

Se også: Pernille Skipper om Bødskovs løgn: ChokerendeRelated content

Justitsminister Morten Bødskov ville mandag aften ikke udtale sig til Ekstra Bladet, men tonede klokken 22.00 frem i Nyhederne på TV2. Her svarede han på spørgsmålet, om hvorfor de fandt på at konstruere en løgn til folketingets retsudvalg:

- Det var en ide, der kom, fordi vi ikke kunne fremlægge truslen, forklarede justitsministeren.

- Det blev gjort, fordi turen til Christiania var for usikker for retsudvalget. Vi havde behov for at finde et argument. Justitsministeriet tog derfor kontakt til daværende politidirektør Johan Reimann, og han havde andre møder i sin kalender, og derfor blev det brugt som begrundelse for, at man ikke kunne komme af sted.

- Jeg beklager dybt og ville have gjort det anderledes i dag. Oplysningerne baserede sig på PET’s efterretninger. Det ville være nok bare at sige, at retsudvalget var truet. Det var nok til at gøre det farligt for nogle, sagde Morten Bødskov.

Morten Bødskov skal stå skoleret for retsudvalget tirsdag morgen klokken 10, hvor Bødskov vil uddybe sine svar, der kom frem mandag aften. Samlet har ministeren svaret på 33 spørgsmål, som retsudvalgets medlemmer har stillet ham inden samrådet.

0 kommentarer
Vis kommentarer