Socialrådgiverne: Ikke kun tal, det er menneskers liv

Både KL og regeringen står med ansvaret for at få rettet op på de manglende ressourceforløb til de allersvageste i samfundet, mener formanden i Dansk Socialrådgiverforening

Majbrit Berlau så gerne, at der blev ændret på nogle ting i forhold til ressourceforløbene. (Foto: Jens Dresling/Polfoto)
Majbrit Berlau så gerne, at der blev ændret på nogle ting i forhold til ressourceforløbene. (Foto: Jens Dresling/Polfoto)

- Det er ikke kun tal, det er menneskers liv, der kunne forbedres.

Sådan lyder det fra Majbrit Berlau, der er formand i Dansk Socialrådgiverforening, ovenpå, at målsætningen for at nå iværksætte 14.600 ressourceforløb i 2013 har slået fejl for regeringen.

– Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal gøre, siger Mille Vinstrup. (Foto: Jonas Olufson) Politik Kontanthjælps-katastrofe: ’Du skal være halvdød, før du får hjælp’

- Jeg tror, der er gjort meget fra begge parters side for at få reformen op at stå. Derfor burde de ikke kaste aben rundt og pege fingre af hinanden, men i stedet bruge tiden på at se, hvad kan vi lære af at implementere sådan et komplekst og omfattende forandring og gøre det bedre i virkeligheden. Brug derfor kræfterne på at gøre det endnu bedre i 2014 og sikre, at de borgere, der ikke har fået ressourceforløbene i 2013, får dem.

Derfor har Majbrit Berlau også en række punkter klar, hvis hun skulle blive inviteret til at møde for at forbedre ressourceforløbene:

Se også: Kommunerne banker tilbage på Mette F: Ikke kun vores skyld

- Tilkendelseskriterierne er simpelthen for smalle. Det fremgår af loven, at alt skal være prøvet af, før man tildeler et ressourceforløb. Men hvornår er alt prøvet af? Der er nemlig ikke nogen øvre grænse for, hvor mange arbejdsprøvninger eller virksomhedspraktikker en borger skal have været sat i gang med eksempelvis. Dermed ender det med at være et hjul, som musen løber rundt i.

- Derudover kunne man også have haft en længere implementeringsfase for at lære af hinanden i kommunerne, så man finder den gode model, forklarer formanden i Dansk Socialrådgiverforening og fortsætter:

Se også: S og R til kommunerne: Jeres ansvar, at svage svigtes

- Man bør også se på en organisationsmodel for rehabiliteringsteams for at sikre den politiske intention, der ligger bag reformen. Intentionen er nemlig at få samarbejdet mellem forvaltninger, kommuner og regioner bedre op at stå, så man får det helhedsorienteret blik på borgerne.

1 af 2 Majbrit Berlau vil have regeringen og KL til at snakke sammen. (Foto: Jens Dresling/Polfoto)
2 af 2 Majbrit Berlau så gerne, at der blev ændret på nogle ting i forhold til ressourceforløbene. (Foto: Jens Dresling/Polfoto)
0 kommentarer
Vis kommentarer