Thorning: Ingen mere ærgerlig end Bødskov

Statsministeren ringet op af sin justitsminister under mindemødet for Mandela

Helle Thorning-Schmidt havde Barack Obama og fru Michelle som sidekammerater i Johannesburg. Men kort efter fik den danske statsminister andet at tænke på.  (Foto: AP/Markus Schreiber)
Helle Thorning-Schmidt havde Barack Obama og fru Michelle som sidekammerater i Johannesburg. Men kort efter fik den danske statsminister andet at tænke på. (Foto: AP/Markus Schreiber)

JOHANNESBURG (Ekstra Bladet): En noget presset Helle Thorning-Schmidt (S) roser afgående justitsminister Morten Bødskov (S) og nægter at kommentere, om han har løjet.

Det skete, da statsministeren mødte Ekstra Bladet og andre danske pressefolk efter mindearrangemnetet for Nelson Mandela i Johannesburg.

Se også: Bødskov er færdig

Her har Helle Thorning-Schmidt valgt at repræsentere Danmark sammen med kronprins Frederik netop på den dag, hvor justitsministerens politiske skæbne blev afgjort under et timelangt samråd i Folketingets retsudvalg.

Sådan er spillereglerne
- Jeg fik et telefonopkald fra Morten Bødskov, samtidig med at jeg lyttede til præsident Zumas tale om Mandela.

Se også: Morten Bødskov: Jeg var gerne fortsat i jobbet

- Morten Bødskov meddelte, at han går af som minister, fordi Enhedslisten ikke længere har tillid til ham, fortæller statsministeren.

- Sådan er de parlamentariske spilleregler. Det har justitsministeren nu meddelt mig, sagde Helle Thorning-Schmidt.

Fremragende minister
Hun gik derefter over til at rose sin tidligere minister, der erkender at have fejlinformeret retsudvalget.

- Morten Bødskov har været en fremragende justitsminister, som jeg kommer til at savne på holdet. Han har arbejdet både hårdt, beslutsomt og har sat sig grundigt ind i tingene.

På spørgsmålet om håndteringen af sagen med Pia Kjærgaards besøg på Christiania siger statsministeren.

Se også: Pia K om Bødskov: Uordentligt menneske

- Han har beklaget på et langt samråd her til morgen. Ingen er mere ærgerlig over denne sag end Morten Bødskov selv. De parlamentariske spilleregler dikterer nu, at han må gå, og det har han gjort, siger Helle Thorning-Schmidt.

- Er det den naturlige afslutning på denne sag?

- Det har jeg ikke nogen holdning til. Når der ikke er opbakning til en minister, må han gå, og det har han meddelt mig, at han gør.

Mennesker og kærlighed
- Det er en utrolig udsat post at være justitsminister. Der er mange sager. Det handler ikke kun om kedelig lovgivning, men om mennesker - sager om familiesammenføringer og kærlighed.

På flere spørgsmål afviser statsministeren herefter at kommentere direkte, om Bødskov har løjet.

Se også: Man må heldigvis ikke lyve som justitsminister

- Han har meddelt i retsudvalget, at han ikke har givet den rigtige forklaring, gentager statsministeren herefter flere gange og tilføjer.

- Det har han nu draget de politiske konsekvenser af.

Helle Thorning-Schmidt ønskede i Johannesburg heller ikke at kommentere spørgsmål om Morten Bødskovs efterfølger som justitsminister.

0 kommentarer
Vis kommentarer