Juraprofessor: Bødskov kan godt ride stormen af

Selvom Bødskov har overtrådt ministeransvarsloven, kan han godt overleve som minister, vurderer professor

Foto: Tariq Mikkel Khan
Foto: Tariq Mikkel Khan

Selvom justitsminister Morten Bødskov (S) har vildledt Folketinget i forbindelse med retsudvalgets aflyste besøg på Christiania, så er det ikke umuligt for ham at ride stormen af.

Det vurderer juraprofessor og ekspert i forvaltningsret ved Aarhus Universitet, Jørgen Albæk Jensen.

- Der er ingen tvivl om, at han har overtrådt ministeransvarsloven, hvis man tager den på bogstavet. Der står jo, at man ikke må vildlede Folketinget, og det indrømmer Bødskov jo selv nu, at han har gjort, siger Jørgen Albæk Jensen.

Se også: Bødskov: Kanonslag og sten truede Pia K.

Men professoren peger også på, at det kan falde ind under begrebet en hvid løgn, som der måske var en god grund til, fordi ministeren ikke kunne fortælle sandheden om truslerne i forbindelse med Christiania-besøget.

- Hvis det er rigtigt, så er det jo ikke en sag, der på nogen måde kan bære en rigsretssag, som vi så det med Erik Ninn-Hansen og Tamilsagen, siger Jørgen Albæk Jensen med henvisning til Bødskovs konservative forgænger som justitsminister.

- Det, der så står tilbage, er det politiske ansvar og tilliden. Det er jo et spørgsmål om, hvad et flertal i Folketinget ønsker at gøre.

Se også: Bookmaker: Bødskov bliver væltet

- Deri indgår jo både denne sag, men jo også andre politiske elementer såsom Enhedslistens eventuelle lyst til at give regeringen en begmand, men også Enhedslistens måske manglende lyst til at give Dansk Folkeparti en fjer i hatten ved at vælte en minister, siger han.

- Så hvis Bødskovs forklaring om, at der har været en alvorlig sikkerhedstrussel, holder vand, så tror jeg faktisk, hvis jeg skulle komme med et skud fra hoften på nuværende tidspunkt, at ministeren rider stormen af, siger Jørgen Albæk Jensen.

Følg samrådet live her.

Se også: LIVE: Nu skal Bødskov grilles

0 kommentarer
Vis kommentarer