Kontanthjælps-flop: Mette F. svigter de svageste

De allersvageste uden job har slet ikke fået den hjælp til at komme i arbejde, som beskæftigelsesministeren har lovet

Foto: Joachim Adrian
Foto: Joachim Adrian

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) svigter nogle af samfundets allersvageste.

Med julen for døren risikerer borgere, der før kunne få førtidspension eller kontanthjælp, nu at stå uden indtægt og uden den rette hjælp til at komme i arbejde.

Da beskæftigelsesministeren i begyndelsen af året i praksis fjernede muligheden for førtidspension til personer under 40 år, skete det under dække af, at der i år ville blive oprettet 14.600 såkaldte ressourceforløb, der skal hjælpe nogle af de allersvageste uden job.

- Vores mest udsatte borgere kan få den nødvendige hjælp til at komme videre i livet og blive en del af arbejdsfællesskabet, sagde Mette Frederiksen i december sidste år om reformen af førtidspension.

Men det tal er ifølge Arbejdsmarkedsstyrelsen kun på 1506. Der mangler altså omkring 13.000 ressourceforløb i kommunerne med tre uger tilbage af året.

Giftig cocktail
Det rammer nogle af de allersvageste dobbelt.

Både fordi de ikke får den hjælp, de har brug for til at komme tilbage på arbejdsmarkedet. Og fra nytår bliver problemet endnu værre for mange af dem.

Her bliver omkring 12.000 danskere ramt benhårdt på pengepungen, når regeringen gennemfører kontanthjælpsreformen, som betyder, at kontanthjælpen modregnes i den samboendes lønindtægt. Det kan koste både hele og halve kontanthjælpssatser.

Se også: Se kontanthjælpsmodtager græde over nye regler

Mille Vinstrup står til at miste hele kontanthjælpen om et år – næste år ryger halvdelen – pga. regeringens kontanthjælpsreform, der indføres fra nytår. (Foto: Jonas Olufson) Politik Vågn nu op, Mette F.: Hvordan kan man leve for minus 40 kroner om måneden? Vågn nu op, Mette F.: Hvordan kan man leve for minus 40 kroner om måneden?

Mette F: Vi må op på dupperne
Det var søndag ikke muligt at tale med Mette Frederiksen om fiaskoen med ressourceforløbene. I stedet har Ekstra Bladet modtaget en skriftlig kommentar fra beskæftigelsesministeren. Her indrømmer hun blankt, at der er gået alt for trægt med at få sat gang i ressourceforløbene.

’Det tager selvfølgelig noget tid, inden førtidspensionsreformen virker alle steder. Og det kræver meget i kommunerne. Men når det er sagt, så går det alt for langsomt med at få sat ressourceforløbene i gang. De borgere, der er meget syge eller har store handicaps, har ret til en ordentlig indsats. Derfor må vi alle sammen op på dupperne, så der oprettes det nødvendige antal ressourceforløb,’ skriver hun.

Køb Ekstra Bladet i dag og læs meget mere:

- Formand for Rådet for socialt: En katastrofe

- Ekspert: Voldsomme konsekvenser

- Mille fra Facebook: ’Du skal være halvdød, før du får et ressourceforløb’

0 kommentarer
Vis kommentarer