Bødskov: Kanonslag og sten truede Pia K.

Nu forklarer Bødskov, hvad der egentlig truede Pia Kjærsgaard og resten af retsudvalget i den omsiggribende PET-skandale, der truer hans ministerliv

Det var alvor.

Frygten for alvorlige voldelige optøjer var skyld i, at Morten Bødskov (S) stak Folketingets retsudvalg en løgn.

PET frygtede simpelthen, at flere hundrede mennesker ville samle sig i protest, hvis Pia Kjærsgaard (DF) og hendes væbner Peter Skaarup mødte op på fristaden.

Det fortæller justitsminister Morten Bødskov Folketingets retsudvalg på et åbent samråd tirsdag formiddag.

- Der var interne stridigheder mellem pushere og interne grupper på Christiania. Ligesom grupper ville have konfrontationer med politiet, forklarer han.

- Derfor ville retsudvalgets besøg skabe problemer. Hundredevis af personer ville kunne samles hurtigt, og der ville kunne blive kastet med sten og kanonslag, uddyber han.

Dermed løfter Morten Bødskov for første gang sløret for det konkrete trusselsbillede, som han igennem hele sagens kringlede forløb har henvist til som årsag til aflysningen af udvalgets besøg d. 29. februar 2012.

- Virkeligheden er den at det kunne være endt galt, nogen kunne være kommet til skade. Det kunne have været medlemmer af retsudvalget, beboere i området eller andre besøgende. Var det sket, ville det have været mit ansvar, understreger den socialdemokratiske minister.

Følg samrådet live i vores livedækning her under artiklen. Eller følg med på live-tv over artiklen. Live-tv virker desværre ikke på mobil. 


0 kommentarer
Vis kommentarer