Vestager: Det blev for tungtvejende for Bødskov

Den fratrådte justitsminister traf den nødvendige beslutning, siger den radikale partileder

Den radikale partileder, økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R), siger i sin første fyldige kommentar til justitsminister Morten Bødskovs (S) afgang, at han traf "den nødvendige beslutning".(Polfoto)
Den radikale partileder, økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R), siger i sin første fyldige kommentar til justitsminister Morten Bødskovs (S) afgang, at han traf "den nødvendige beslutning".(Polfoto)

Den radikale partileder, økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R), siger i sin første fyldige kommentar til justitsminister Morten Bødskovs (S) afgang, at han traf "den nødvendige beslutning".

- Den sag, der var bygget op, det som var blevet lagt frem, og det som Morten jo selv gav en fuldstændig åben undskyldning for, det blev for tungtvejende.

- Når en minister oplever mistillid, jamen så må ministeren trække sig, siger Vestager under en sen aftenpause i forhandlinger i Bruxelles om EU's bankunion.

Ministeren understreger, at hun har haft et godt samarbejde med Morten Bødskov. Men hun understreger også, at ministre er forpligtet til at fortælle sandheden til Folketinget.

- Det skal vi gøre, siger hun.

Margrethe Vestager ønsker ikke at drage en konklusion ud fra, at der nu er tre ministre i regeringen, der har måttet trække sig. Og en fjerde - hendes partifælles, klima- og energiminister Martin Lidegaard - der er under voldsom kritik.

Hun siger, at det "jo er forskellige situationer". Men medgiver, at det er en dårlig rekord.

- Jo, men det siger måske også noget om, at det at være minister også er et arbejde, som mennesker gør.

- Vi er forskellige. Og nogle gange så laver vi fejl. Og så er der forskellige konsekvenser, og Morten Bødskov har altså taget den største konsekvens. Han er ikke længere minister, siger Vestager.

Den radikale partileder og vicestatsminister ønsker tirsdag aften ikke at kommentere, hvad der nu skal ske med regeringens sammensætning.

- Det ved jeg ikke.

Spørgsmål: Eller vil ikke sige?

- Det tror jeg, vi skal lade stå helt åbent.

Spørgsmål: Det er oplagt, at der nu skal findes en ny justitsminister. Er der grund til at kigge på hele holdet?

- Det tror jeg, du skal spørge statsministeren om, siger Vestager.

0 kommentarer
Vis kommentarer