Thorning: Regeringen kommer til at savne Søvndal

Villy Søvndal er en af de store skikkelser i dansk politik, lyder de rosende ord fra statsministeren

(Foto: Jakob Jørgensen/Polfoto)
(Foto: Jakob Jørgensen/Polfoto)

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har 'stor respekt' for Villy Søvndals beslutning om at træde tilbage som udenrigsminister og ud af Folketinget.

Se også: Villy: Jeg er lidt vemodig over, at det er slut

Det siger statsministeren i en pressemeddelelse, hvor hun også sender 'en kærlig hilsen' til den sygdomsramte Søvndal og hans familie.

- Det er vigtigt at tage hensyn til sit helbred og sin familie. Men jeg vil ikke lægge skjul på, at jeg vil savne Villy Søvndal som minister. Han har været en utrolig arbejdsom og engageret udenrigsminister, som vi skylder en stor tak, siger Thorning.

Se også: Vilhelmsen: Søvndal løftede SF

Statsministeren understreger, at hun har haft et tæt og tillidsfuldt samarbejde med Villy Søvndal og roser hans indsats som både tidligere SF-formand og som udenrigsminister.

- Villy Søvndal har stået i spidsen for dansk udenrigspolitik i en tid, hvor der er truffet store beslutninger. Danske soldater står efter 10 år ikke længere i forreste linje i Afghanistan. Og i en økonomisk svær tid er Danmark forsat et af de lande i verden, der prioriterer udviklingsbistanden højest.

Se også: Thorning: Det er ikke den bedste dag for regeringen

- Jeg har arbejdet sammen med Villy Søvndal i hans tid som formand for SF. Vi havde et tæt og tillidsfuldt samarbejde. At SF for første gang er med til at løfte regeringsansvaret, er ikke mindst Villy Søvndals store fortjeneste. Han er en af de store skikkelser i dansk politik, siger Thorning.

Det er ikke kun de faglige, men også de menneskelige egenskaber hos Villy Søvndal, som vil blive savnet fremover ifølge statsministeren.

Se også: Engell: Villys afgang åbner for stor rokade

- Villy Søvndal har en sjælden evne til at møde mennesker med et åbent sind og godt humør. Han er et menneske, som værdsætter sund fornuft og som går efter resultater. Regeringen kommer til at savne ham i vores midte.

Jeg vil gerne sende en kærlig hilsen til Villy Søvndal og hans familie. De har været gennem nogle hårde uger. De skal passe godt på sig selv og hinanden. Og jeg ønsker dem alt det bedste i deres videre færd, slutter Thorning.

Se også: Thorning bekræfter: Rokade i morgen

Statsministeren vil torsdag præsentere en ministerrokade, hvor der blandt andet udpeges en afløser for Villy Søvndal i Udenrigsministeriet.

0 kommentarer
Vis kommentarer