Helle Thorning: Bødskov talte ikke sandt

Det var en dybt ærgerlig statsminister, der mødte Ekstra Bladet i Sydafrika

Helle Thorning-Schmidt beklager dybt, at Morten Bødskov nu er forhenværende som justitsminister, efter at Enhedslisten i dag valgte at trække tæppet væk under ham.

- Jeg kommer til at savne ham på holdet, han har arbejdet meget hårdt, og har sat sig meget grundigt ind i tingene.

Se hele tv-interviewet med Helle Thorning-Schmidt over artiklen

Se også: Morten Bødskov: Jeg var gerne fortsat i jobbet

Det fortalte statsministeren Ekstra Bladets reporter i lufthavnen i Johannesburg, hvor hun har været med til netop afdøde Nelson Mandelas mindeceremoni.

Vanskellige sager
Hun understregede flere gange, at hun synes Bødskov har været 'fremragende' til at tackle de vanskellige sager, der kan opstå i Justitsministeriet:

- Når det for eksempel handler om familiesammenføring, så handler det ikke om kedelig lovgivning, men om mennesker, om familier og kærlighed.

- Og derfor er de sager meget, meget vanskelige at håndtere, sagde Helle Thorning-Schmidt som formentlig hentydede til sagen om den lille pige Im, der indtil for nylig stod til udvisning til Thailand.

Se også: Pia K om Bødskov: Uordentligt menneske

I den aktuelle sag, hvor Morten Bødskov har givet usande oplysninger til Folketingets retsudvalg, erkendte Thorning, at hun nu må finde en ny justitsminister.

- Han har ikke talt sandt til retsudvalget, og det er der draget en parlamentarisk konsekvens af, og sådan er spillereglerne, lød det fra en ærgerlig Helle.

0 kommentarer
Vis kommentarer