Socialdemokrat smidt ud af gruppen

Lea Herdal gik imod sit parti, da der skulle vælges borgmester i Allerød. Nu er hun ekskluderet

Lea Herdal er blevet smidt ud af den socialdemokratiske gruppe. Foto: Thomas Lekfeldt
Lea Herdal er blevet smidt ud af den socialdemokratiske gruppe. Foto: Thomas Lekfeldt

Det har kostet dyrt, at socialdemokraten Lea Herdal gik imod sin gruppe i Allerød efter valgnatten og endte med at pege på Jørgen Johansen fra De Konservative som ny borgmester.

Hun er nu smidt ud af S-gruppen, skriver Allerød Nyt.

Se også: Overraskelse: Jørgen Johansen er Allerøds nye borgmester

I en pressemeddelelse fra Socialdemokraterne i Allerød skriver de, at de ikke mener, at der er den fornødne tillid til et fortsat samarbejde med Lea Herdal i den socialdemokratiske byrådsgruppe.

- Derfor lovede vi ikke noget før valget, som vi ikke holdte efter valget. Vi ønskede at indgå én aftale og overholde én aftale. Det gjorde vi på valgnatten med vores valgforbund (Radikale, SF og Enhedslisten) samt Venstre. Vi engagerede os ikke i personfnidder, men fokuserede på at gennemføre den politik, som vi gik til valg på, skriver de.

- Lea Herdal valgte imidlertid på konstitueringsaftenen at løbe fra aftalen bag om ryggen på resten af gruppen. Dermed brød Lea Herdal med tilliden til sin gruppe. Den nye socialdemokratiske byrådsgruppe har derfor ikke andet valg end at udmelde Lea Herdal af gruppen, skriver de.

Valget af den konservative Jørgen Johansen som ny borgmester kom efter nogle dramatiske uger, hvor det efterhånden så ud som om, valget skulle ske ved lodtrækning.

Men noget overraskende blev borgmesteren valgt allerede i første afstemningsrunde.

Se også: Lange knive og vendekåber: Tjek de vilde kommunale dramaer

0 kommentarer
Vis kommentarer