Sms i Zornig-sag vidner om aftalt spil

Sms'er mellem Socialministeriet og Lisbeth Zornig gentager løftet om millionen til Stemmer på kanten.

FOTO: LINDA  JOHANSEN
FOTO: LINDA JOHANSEN

Der blev sendt afslørende sms'er mellem Socialministeriet og Zornig dagen efter, at socialminister Annette Vilhelmsen (SF) lovede Lisbeth Zorning Anderen og hendes projekt Stemmer på kanten en million kroner fra en pulje, 18 dage før ansøgningsfristen.

Det viser en sms-korrespondance mellem Lisbeth Zornig og embedsmænd i Socialministeriet, som Jyllands-Posten har fået aktindsigt i.

I korrespondancen fremgår det, at souschef i Socialministeriet Anne Katrine Tholstrup Bertelsen sendte en sms til Zornig 30. august for at sikre sig, at pengene kunne komme af sted.

Det var dagen efter, at Vilhelmsen sagde til Zornig: "Der er en million til dig".

Hidtil har Vilhelmsen ellers slået fast over for Folketinget, at Zornig blev behandlet på lige fod med de 35 andre ansøgere til puljen, efter at millionen blev lovet væk for tidligt, hvilket ministeren har beklaget.

Forklar lige forskellen på Bødskovs og Vilhelmsens løgne

Men i sms'en står der:

- Jeg vil bare lige snakke praktik i forbindelse med tilskuddet til Stemmer på kanten, så vi kan få midlerne sendt af sted. Vi tales ved. Mvh Anne Katrine.

Zornig svarede tilbage fire minutter senere:

- Smukt. Troede der var problemer? Det forstod jeg på Jan Adler?

Jan Adler er Annette Vilhelmsens spindoktor.

Samme dag talte souschefen med kampagnelederen fra Huset Zornig, Therese Evald. Ifølge Jyllands-Posten fortalte souschefen, at ministeriet var bekendt med ministerens tilkendegivelse om støtte til Stemmer på kanten.

Samtidig siger hun, at der er "retningslinjer", der skal overholdes i forbindelse med støtten.

Derefter opstår der tvivl hos Zornigs kampagneleder. For fra en kvinde ved navn Signe Hartmann har hun fået besked om, at der alligevel ikke var en million kroner til projektet.

Men sent på aftenen 30. januar taler kampagnelederen igen med Signe Hartmann, som siger, at hun ikke var opdateret. Dermed kunne Huset Zornig stadig være sikker på millionen.

Sms-korrespondancen kompromitterer Vilhelmsen yderligere inden samrådet om sagen onsdag klokken 12, hvor Enhedslistens socialordfører, Finn Sørensen, står med det afgørende mandat i forhold til, om samrådet skal ende med en ministerfyring eller en næse.

Til Jyllands-Posten siger Finn Sørensen om sms'erne:

- Det er stadig meget uklart, hvordan disse sms'er præcist skal forstås. Og det skal vi nu have helt klarhed over. Derfor er ministeren bestemt ikke fredet.

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.