EL om ny fødevareminister: Det lover godt for miljøet

Venstrefløjspartiet hilser Dan Jørgensen velkommen forud for en større ministerrokade på Christiansborg

Regeringens støtteparti, Enhedslisten, er glad for, at EU-parlamentarikeren Dan Jørgensen (S) efter alt at dømme bliver ny fødevareminister.

- Det er meget positivt, at Helle Thorning har valgt at udpege en fødevareminister, som indtil nu har prioriteret hensynet til miljø og dyrevelfærd højt.

- Det lover godt for det fremtidige samarbejde mellem Enhedslisten og regeringen på dette område, siger Per Clausen, fødevareordfører for Enhedslisten, i en pressemeddelelse.

På grund af en omfattende ministerrokade overtager Dan Jørgensen ifølge flere medier posten som ny fødevareminister efter en anden socialdemokrat, Karen Hækkerup. Hun bliver i stedet ny justitsminister efter Morten Bødskovs (S) fald.

Enhedslisten mener, at der stadig er plads til masser af forbedringer i den danske fødevareproduktion. Derfor er partiet positiv over for den nye mand på posten.

- Med Dan Jørgensen som fødevareminister er der håb om en fødevarepolitik, hvor der lægges yderligere vægt på en miljømæssig bæredygtig omstilling af dansk landbrug og fiskeri med fokus på økologi og dyrevelfærd.

- I det arbejde er Enhedslisten en oplagt samarbejdspartner for Dan Jørgensen, mener Per Clausen.

0 kommentarer
Vis kommentarer