Landbruget er trætte af nyt hurtigt ministerskift

Landbruget forventer, at fødevareminister Dan Jørgensen hurtigt tager tråden op, hvor Karen Hækkerup (S) slap

Den nye fødevareminister Dan Jørgensen (S) er kendt for markante synspunkter indenfor dyrevelfærd og miljø.

Men erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer har en klar forventning om, at han i sit nye job som fødevareminister vil fortsætte sin forgænger Karen Hækkerups konstruktive linje og have samme fokus på landbrugets og fødevarebranchens vækst.

- Jeg ser Dan Jørgensen som en politiker med stor engagement og entusiasme i forhold til de emner, han har kastet sig over.

- Han har fra sit hidtidige politiske arbejde også stor viden om både landbrug og fødevareområdet, siger formand for Landbrug & Fødevarer Martin Merrild.

- Nogle gange har jeg så undret mig over nogle af hans synspunkter. Men når han har sagt ja til posten som fødevareminister, går jeg klart ud fra, at det er for at føre regeringens politik.

- Her har vi fået klare signaler fra regeringen både i forbindelse med finansloven og vækstdagsorden og også fra den seneste fødevareminister Karen Hækkerup.

Martin Merrild er derfor på linje med fiskerierhvervet ærgerlig over endnu et hurtigt skift på fødevareministerposten.

- Vi har haft et rigtigt godt samarbejde med Karen Hækkerup, som er gået til opgaven på en konstruktiv og positiv måde.

- Det er ikke rimeligt, at man skifter en velfungerende minister efter bare fem måneder i stolen og så på et område, der står midt i store og komplicerede udfordringer, siger Merrild.

- Det er vi rigtigt trætte af, og man må bare håbe, at det ikke betyder yderligere forsinkelser i forhold til de mange opgaver, der skal løses.

- Det gælder både opfølgning på vækstanbefalingerne i regeringens egen Natur- og Landbrugskommission, herunder en helt ny målrettet miljøregulering. Og helt aktuelt med en vækstplan for fødevareerhvervet, der skal være med til at sikre, at der kan blive produceres flere svin, mere mælk og korn samt flere minkskind herhjemme, siger Merrild.

/ritzau/

0 kommentarer
Vis kommentarer