Engell om Vilhelmsen: Det bliver forfærdeligt at se på

Zornig-sagen:Klokken 12 skal socialminister og SF-formand Annette Vilhelmsen i samråd, og det bliver ikke et kønt syn, mener Hans Engell

(FOTO: JENS DRESLING).
(FOTO: JENS DRESLING).

Onsdag den 11. december kan blive en skæbnedag for socialminister og SF-formand Annette Vilhelmsen.

Klokken 12 skal hun i et samråd forklare, hvorfor og hvordan hun kunne love en million kroner væk til den tidligere formand for Børnerådet, Lisbeth Zornig Andersen, og dennes projekt 'Stemmer på Kanten', næsten tre uger før støttepuljens ansøgningsfrist udløb.

Vilhelmsen erkender: Zornig fik særbehandling

Det slutter ikke her

Sagen er alvorlig - endda meget alvorlig, men Ekstra Bladets politiske kommentator, Hans Engell, mener ikke, at Vilhelmsens time på skafottet er kommet - endnu.

- Jeg tror ikke, at sagen for Annette Vilhelmsens slutter i dag, men hun bliver nok ristet godt og grundigt. Det bliver forfærdeligt at se på, men jeg tror ikke det slutter i dag. Jeg har svært ved at se Enhedslisten give hende snoren, men omvendt kan der jo også komme så belastende oplysninger frem, at det kan være svært for Enhedslisten at forklare, hvorfor Bødskov måtte gå, når Annette Vilhelmsen kan blive.

Vilhelmsen skal krydsforhøres onsdag om Zornig-million

Men selvom Annette Vilhelmsen overlever dagens strabadser, så skal hun ikke vide sig for sikker, mener Hans Engell´.

- Jeg tror, at Folketinget vil grave videre i sagen. Jeg kunne også godt forestille mig, at sagen bliver samlet op af rigsrevisionen eller ombudsmanden. Jeg mener, det er oplagt. Sagen rummer jo nogle særdeles alvorlige forvaltningsmæssige problemer. Et er, at hun har løjet overfor Folketinget og medierne. Hun og ministeriet har jo også administreret fuldstændig usagligt.

Held i uheld

- Alle ansøgere skal have samme muligheder og samme behandling. Det har tydeligvis ikke været tilfældet. Ministeren har begået nogle kæmpestore åbenlyse brølere. Det har hendes ministerium også.

Presset stiger på minister i Zornig-sag

- Kan sagen komme til at koste hende hovedet?

- Det, der gør sagen sværere end Bødskovs, er, at hun er partileder. Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at hvis ikke Bødskov var røget i går, og hvis det ikke var, fordi hun er partileder, så var hun røget

- Havde hun været almindelig minister, så var hun røget lige på stedet, fordi de fejl, hun har begået, er så eklatante. Det at stå for åben tv-skærm og give en million kroner væk - det trodser bare enhver beskrivelse, siger Hans Engell tydeligt forundret.

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.