Vilhelmsen erkender: Zornig fik særbehandling

Socialminister Annette Vilhelmsen erkender, at Lisbeth Zornig har fået særbehandling om millionpulje

SF's formand, socialminister Annette Vilhelmsen, erkender nu, at Lisbeth Zornig Andersens projekt Stemmer på kanten har fået særbehandling i forbindelse med tildelingen af en million kroner, der skulle få flere marginaliserede mennesker til at stemme.

Det sker i et svar til Folketinget, der kommer få timer før, at Annette Vilhelmsen skal i samråd om sagen.

- Stemmer på kanten har fået væsentlig mere vejledning end de øvrige ansøgere om støtte fra puljen, hvorfor jeg mener, det er rigtigt at sige, at Stemmer på kanten har fået særbehandling, skriver Annette Vilhelmsen.

Socialministeren har tidligere understreget, at tildelingen af puljemidler er foregået på lige vilkår mellem ansøgerne.

Baggrunden for særbehandlingen er, understreger Annette Vilhelmsen, at hun selv tilkendegav over for Lisbeth Zornig Andersen, at "der er en million til dig" allerede inden, at fristen for at søge puljemidlerne var udløbet.

Og faktisk også inden, at Huset Zornig overhovedet havde søgt.

- Som jeg tidligere har udtalt i denne sag, så har det ikke været en køn proces, og jeg mener bestemt, at forvaltningen af denne pulje kunne have været håndteret mere korrekt, anfører SF's formand.

Blandt andet holdt to medarbejdere fra Socialministeriet den 5. september et møde med ansatte fra Stemmer på kanten.

Her fik de lejlighed til at afspille en kampagnesang og en video, fremgår det blandt andet af svaret fra ministeren til Folketingets Socialudvalg.

Ministeriets folk besvarede desuden en række spørgsmål fra Stemmer på kanten, der også modtog vejledning og information om ansøgningsfrister.

0 kommentarer
Vis kommentarer