Engell: Bødskov har rebet om halsen

Selvom det ser slemt ud for justitsministeren, så tror Ekstra Bladets politiske kommentator ikke, at han ryger

Engell tror ikke, at Morten Bødskov ryger i dag. (Foto: Thomas Borgberg)
Engell tror ikke, at Morten Bødskov ryger i dag. (Foto: Thomas Borgberg)

Klokken 10.00 skal justitsminister Morten Bødskov (S) stå til ansvar overfor retsudvalget og redegøre for, hvor meget han vidste omkring hele PET-forløbet. Men selvom det er en alvorlig sag for Bødskov, så regner Ekstra Bladets politiske kommentator ikke med, at ministeren går af.

- Bødskov har et reb om halsen, men jeg er ikke sikker på, at han bliver hængt i dag. Jeg mener, at de svar, han gav i aftes til Folketinget, er smarte. Han har fundet en smart udvej, for han siger, at han gerne vil fortælle om alle detaljerne i trusselsbilledet omkring Pia Kjærsgaard, men at det skal ske i det lukkede kontroludvalg. Samtidig siger han undskyld. Han lægger sig helt ned på gulvet og beklager, at man selvfølgelig ikke burde have løjet for Retsudvalget. Det vil sige, at han giver Enhedslisten rigtig mange gode argumenter for ikke at vælte ham, siger Hans Engell.

Se også: V: Bødskovs fremtid hænger i en tynd tråd

I går aftes gik Morten Bødskov ud og undskyldte, at han havde løjet overfor retsudvalget i forbindelse med besøget på Christiania. Bødskov havde sammen med Retsudvalgets daværende formand, Anne Baastrup (SF), fortalt, at besøget til Christiania var blevet aflyst, da politidirektøren Johan Reiman ikke kunne deltage.

- Man kan se, at de svar, han gav i går, har været svære for ham at formulere. Han har skulle være sikker på den forklaring, han gav, også svarede til, hvad Anne Baastrup ville sige om forløbet. Han giver jo hende et meget stort medansvar for, at der blev løjet overfor Folketingets Retsudvalg. Så meget, at det nærmest virker som om, at det var hende, der fik ideen til, at man var nødt til at komme med en forklaring, fordi udvalget ellers ikke ville kunne forstå, at besøget ikke kunne gennemføres, siger Engell.

Se også: Pernille Skipper om Bødskovs løgn: Chokerende

Når Bødskov i dag skal redegøre for hele forløbet, vil han, som han sagde i går, ikke lægge alle kortene på bordet. Hele trusselsbilledet omkring Pia Kjærsgaard vil kun blive diskuteret i et lukket forum.

Hans Engell tror, at Bødskov får en stor næse, hvis han overlever i dag. Men han er ikke sikker på, at han fortsætter med at være justitsminister.

- Jeg tror, at han er storfavorit til at blive regeringens EU-kommissær, og man kan sige, at hvis han overlever denne her sag, så rykker det tættere på. Jeg tror, statsministeren vil sige, at Bødskov har været en af mine bedste folk, og så må han til EU, og så ryger han jo ud af dansk politik. Men hvis han overlever det her, vil han selvfølgelig være svækket, der er meget 'dead man walking' over det, fortæller Engell.

0 kommentarer
Vis kommentarer