Bødskov er færdig

Morten Bødskov færdig: Enhedslisten udtrykker mistillid til justitsminister Morten Bødskov (S)

Morten Bødskov er færdig som justitsminister. (Foto: Jens Dresling)
Morten Bødskov er færdig som justitsminister. (Foto: Jens Dresling)

Se Enhedslistens Pernille Skipper udtrykke mistillid til Morten Bødskov i klippet herover

-----------------------------------------------------------------

Justitsminister Morten Bødskov (S) er færdig som justitsminister. Det står klart, efter Enehedslisten har besluttet at udtrykke mistillid til Bødskov ovenpå et tre timer langt samråd, der dog endnu ikke officielt er slut.

Enhedslistens beslutning kommer efter et ekstraordinært møde på Christiansborg, som partiet har holdt om Morten Bødskovs fremtid, efter det i dag på et åbent samråd er kommet frem, at Morten Bødskov stak retsudvalget en løgn om årsagen til aflysningen af et besøg på Christiania i februar 2012.

- Jeg må sige, at Enhedslisten ikke længere har tillid til Morten Bødskov, siger Pernille Skipper.

- Justitsministeren har vildledt Folketinget om, hvorfor retsudvalget ikke kunne deltage på et besøg på Christiania. I går erkendte han, at det ikke var sandt. Det var en decideret løgn.

- Uanset om der var en specifik sikkerhedstrussel berettiger det ikke til, at man konstruerer forklaringer. Det er fuldstændig afgørende for EL, at der er tillid i det danske folkestyre. Hvis der ikke er det, så undergraver det tilliden. Det er positivt, at han erkender og beklager, men problemet er, at beklagelsen først kommer med ryggen mod muren, lyder det fra Enhedslistens retsordfører.

Morten Bødskov er blevet orienteret af Enhedslisten under partiets møde, og han har efterfølgende orienteret statsminister Helle Thorning-Schmidt om, at han trækker sig. Morten Bødskov stormede ifølge Ekstra Bladets oplysninger ud af Folketingssalen, da Enhedslistens beslutning stod ham klart.

Se også: Bødskov: Vi havde behov for at finde et argumentSe også: Justitsministeren undskylder PET-løgn

1 af 2 Pernille Skipper trak i dag støtten til Morten Bødskov. Forinden havde de orienteret Bødskov, som trak sig som minister. Foto: Tariq Mikkel Khan
2 af 2 Morten Bødskov er færdig som justitsminister. (Foto: Jens Dresling)
0 kommentarer
Vis kommentarer