Holger K. Nielsen: Skatteministre er sjældent populære

Afgående skatteminister Holger K. Nielsen (SF) gav Jonas Dahl et fiskenet - til at fange de helt store fisk

Umiddelbart gjorde afgående skatteminister Holger K. Nielsen (SF) ikke særlig god reklame for tjansen, da han overdrog Skatteministeriet til sin efterfølger på posten, Jonas Dahl (SF).

- Det karakteristiske for en skatteminister er, at han sjældent bliver særlig populær.

- Jeg plejer at sige det sådan: Som skatteminister er det godt at være en mand, som har en karriere bag sig. Det kan man ikke sige om dig, Jonas Dahl, men jeg er meget tryg ved, at du overtager posten som skatteminister, siger Holger K. Nielsen.

Han beskriver sit år på posten som "stormombrust", men understreger samtidig, at han har været glad for hver en dag i ministeriet - ikke mindst takket være medarbejdernes store indsats, lyder det.

- Jeg har været utrolig glad for at være minister i det her hus. Da jeg kom for et år siden, tog jeg fat på opgaven med krum hals, siger Holger K. Nielsen med henvisning til, at skatteområdet ikke var hans spidskompetence på daværende tidspunkt.

- Men jeg kunne hurtigt mærke, at der var en utrolig kompetent hjælp, siger han.

Holger K. Nielsen gav Jonas Dahl et stort fiskenet med på vejen. Der kan både gå skatteål og store fisk i det net, lyder det.

- Du får nok at gøre med at fange dem, som forsøger at snyde i skat, siger Holger K. Nielsen.

Den nye skatteminister Jonas Dahl (SF) er både glad og stolt over at overtage skatteministeriet fra Holger K. Nielsen (SF), som han har haft et tæt og godt forhold til, siger han ved overdragelsen i ministeriet.

- Vi har haft mange gode snakke på dit kontor både før og efter piben blev lagt på hylden. Det blev behageligere siden, siger Jonas Dahl.

- Da jeg meldte mig ind i SF for 20 år siden, sagde Holger og konen nej til unionen, siger Jonas Dahl.

Han gav Holger K. Nielsen et EU-mærke til biler.

- Du får et EU-mærke til din bil, så det er tydeligt, at du nu også er blevet fuldblodseuropæer, sagde han.

0 kommentarer
Vis kommentarer