Tidligere folketingsmedlem afløser Dan Jørgensen i EU

Claus Larsen-Jensen får nogle måneder i EU-Parlamentet som suppleant for den nye fødevareminister

Den nye fødevareminister, Dan Jørgensen (S), efterlader en ledig plads i den socialdemokratiske gruppe i EU-Parlamentet.

Derfor kan det mangeårige folketingsmedlem Claus Larsen-Jensen, som er førstesuppleant, overtage pladsen indtil valget til Europaparlamentet 25. maj næste år.

- At komme ind i EU's maskinrum som medlem af parlamentet, det siger man jo ikke nej til. Jeg skal ind i nogle udvalg og ind i den socialdemokratiske gruppe, men jeg kommer ikke til at starte en ny dagsorden, for lige om lidt starter valgkampen, siger Claus Larsen-Jensen til DR Bornholm.

Claus Larsen-Jensen var medlem af Folketinget fra 1991-94 og igen fra 1998-2005. Fra 2000 var han også formand for Folketingets Europaudvalg, så han har solid EU-politisk erfaring.

Han har også tidligere været formand for Europanævnet, der fordeler penge til partier, projekter og organisationer, som oplyser om Europa og skaber debat.

Med den nye tjans i EU-Parlamentet må Claus Larsen-Jensen tage en pause fra jobbet som direktør for Fagligt Internationalt Center. En organisation, som har til formål at styrke menneskers sociale, økonomiske og demokratiske rettigheder og muligheder i Danmark, Europa og Afrika.

Samtidig er Claus Larsen-Jensen med i opløbet om at blive ny socialdemokratisk folketingskandidat på Bornholm efter Jeppe Kofod, som er Socialdemokraternes spidskandidat ved det kommende valg til EU-Parlamentet.

De øvrige socialdemokratiske medlemmer af EU-Parlamentet er Christel Schaldemose, Britta Thomsen og Ole Christensen.

0 kommentarer
Vis kommentarer