Pia Kjærsgaard vil have PET med i ny undersøgelse

Der kan være flere hoveder, der skal rulle, siger Pia Kjærsgaard om ny undersøgelse. Også når det gælder PET

Dansk Folkepartis tidligere formand, Pia Kjærsgaard, er ikke tilfreds med, at det kun er embedsmænd i Justitsministeriet, som skal kigges efter i sømmene i en undersøgelse af PET-sagen og det aflyste besøg på Christiania.

Også medarbejderne i Politiets Efterretningstjeneste (PET) skal omfattes af undersøgelsen, mener hun.

- Det er naturligvis på sin plads, at der bliver sat en undersøgelse i gang, men jeg synes bestemt også, den skal omfatte PET. Jeg kan slet ikke se, hvordan man kan undgå det.

- Der er også en PET-chef, der er gået efter det her, og PET har haft en yderst aktiv rolle i den her sag. Det er der slet ingen tvivl om, siger hun til Ritzau.

Pia Kjærsgaard har selv indtaget en utilsigtet hovedrolle i sagen, der har fået både tidligere justitsminister Morten Bødskov (S) og PET-chef Jakob Scharf til at fratræde deres stillinger.

Det var på grund af Kjærsgaards bebudede deltagelse i et besøg på Christiania sidste år, at trusselsniveauet ifølge Morten Bødskov blev så højt, at han fandt på en dækhistorie til Folketingets Retsudvalg, så besøget blev udskudt.

Og det var et ønske om at kigge nærmere i Pia Kjærsgaards kalender for at planlægge Christiania-besøget på en dag, hvor hun ikke kunne deltage, som var med til at koste Scharf jobbet.

Men det er ikke nødvendigvis nok, at de øverst ansvarlige er trådt tilbage, mener Pia Kjærsgaard.

- Jeg mener bestemt, at der kan være flere hoveder, der skal rulle. Hvis der er mange, der har være involveret i den her sag og været med til at forplumre tingene, så kan jeg ikke se, hvorfor det ikke skal gøres.

- Det kan også være, det alene er Morten Bødskov og Jakob Scharf, der har udtænkt det her, det ved jeg ikke noget om, men det skal da undersøges, siger hun.

Den nye justitsminister, Karen Hækkerup (S), har meldt ud, at undersøgelsen af embedsmændene i Justitsministeriet kan være færdig allerede i løbet af en uge.

Men tidspresset skal ikke være en undskyldning for ikke at omfatte PET, mener Pia Kjærsgaard.

- Det ville være skønt, hvis man kan undersøge det hele inden for en uge, men kan man ikke det, så må det tage den tid, det tager. PET har jo været dybt involveret i alt det her, siger hun.

Også Enhedslisten vil have undersøgelsen til at omfatte PET's rolle i sagen.

0 kommentarer
Vis kommentarer