Annonce:
Annonce:

Søvndal: Derfor stopper jeg

Udenrigsministeren har valgt at trække sig som minister og medlem af Folketinget af helbredsmæssige årsager

Villy Søvndal har valgt at trække sig fra politik. (Foto: Anthon Unger/Polfoto)
Villy Søvndal har valgt at trække sig fra politik. (Foto: Anthon Unger/Polfoto)
Annonce:
Følg Politik

Den tidligere formand for SF og nu snart forhenværende udenrigsminister, Villy Søvndal, har besluttet at trække stikket fra politik efter sin blodprop i hjertet tilbage i oktober.

Midt i ministerrokade: Helle går selfie-amok

Det fremgår af nedenstående pressemeddelelse fra udenrigsministeriet:

Udenrigsminister Villy Søvndal meddelte tirsdag statsminister Helle Thorning-Schmidt, SF’s formand Annette Vilhelmsen, og ledelsen i Udenrigsministeriet, at han ønsker at stoppe som udenrigsminister. Udenrigsministeren har truffet sin beslutning efter råd fra de læger, som også har behandlet ham for den blodprop i hjertet, han blev opereret for den 22. oktober 2013. Den afsluttende lægelige undersøgelse tirsdag formiddag viste, at udenrigsministeren er kommet sig ovenpå operationen, men samtidig at det ville være urealistisk at fortsætte som udenrigsminister med den arbejdsbelastning, det indebærer.

Villy Søvndal udtaler:

Annonce:

'Jeg har fået det klare råd, at jeg ikke kan fortsætte for fuld kraft som hidtil, og det tager jeg konsekvensen af. Jeg vil ikke gøre noget halvt – særligt ikke i jobbet som udenrigsminister, det er det simpelthen for vigtigt til. Det er en tung beslutning, men det er den rette for mig og min familie – og hverken Danmark, regeringen eller SF kan være tjent med en udenrigsminister på mindre end fuld kraft.

Jeg har været fantastisk glad for at være udenrigsminister. Det er et privilegium hver dag at arbejde med de store globale spørgsmål, og hvordan de påvirker Danmark og danskerne. Det er et privilegium at arbejde sammen med så mange dygtige og engagerede mennesker i ud- og indland. Lige fra syriske civilsamfundsaktivister over gode udenrigsministerkollegaer fra EU og den øvrige verdens lande til vores nordatlantiske venner og toneangivende aktører fra de nye vækstlande. Jeg har gjort meget ud af at knytte netværk rundt om i verden, ikke mindst på de rejser, som jeg har været på. Og ikke mindst er det en fornøjelse og et privilegium at arbejde sammen med de mange søde og meget kompetente mennesker i Udenrigsministeriet.'

Beslutningen træder i kraft omgående, og Villy Søvndal stopper ligeledes som medlem af Folketinget.

Thorning bekræfter: Rokade i morgen

Dermed skal Helle Thorning-Schmidt i gang med en større ministerrokade, da Morten Bødskov var nødt til at trække sig som justitsminister tirsdag.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Der er et mordforsøg i gang
Annonce:
Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: