Kamal Qureshi takker nej til ledig plads i Folketinget

Søvndals exit gav plads til Kamal Qureshi i Folketinget, men han takker nej. SF leder videre efter en afløser

SF'eren Kamal Qureshi siger nej tak til et comeback som medlem af Folketinget. Der var ellers en plads til ham, nu da forhenværende udenrigsminister Villy Søvndal har forladt tinget.

- Jeg har snakket med Kamal her til aften, og han har takket nej, siger SF-kredsformand i København, Rasmus Rose til dr.dk.

Qureshi vil i stedet fortsætte sit lægearbejde.

Kamal Qureshi røg ud ved valget i 2011 efter 10 år i Folketinget. Ved valget fik SF tre mandater i København, og her løb Søvndal med det ene, mens de to andre gik til Ida Auken og Özlem Cekic.

Så nu skal SF ud og finde en anden til den ledige plads i tinget. Næste politiker på suppleant-listen er Trine Pertou Mach, landsledelsesmedlem i SF. Men kredsformanden oplyser, at han endnu ikke har talt med hende.

Ifølge dr.dk har Trine Pertou Mach sagt, at hvis hun bliver spurgt, har hun endnu ikke truffet beslutning om, hvor vidt hun vil være folketingsmedlem.

Torsdagen igennem har SF forsøgt at få fat i Qureshi, der har været "efterlyst" både på Twitter og på Facebook.

På sin egen Facebook-profil skrev Kamal Qureshi tidligere torsdag, at han ville fortsætte med sit arbejde som læge.

Ender det med, at også anden-suppleanten til Søvndals plads, Trine Pertou Mach, takker nej, vil nummer tre på listen, Mette Boye, blive spurgt.

Nummer fire er Annika Schmidt. Hun har siddet i Folketinget, mens Villy Søvndal var på orlov, fordi de tre øverst på listen ikke ønskede.

0 kommentarer
Vis kommentarer