S-gruppeformand om anonymt oprør: Nogen er skuffede

Socialdemokraternes gruppeformand, Henrik Dam Kristensen, erkender, at "nogen er skuffede" efter rokaden

- Nogen er skuffede.

Sådan lyder det fra Socialdemokraternes gruppeformand, Henrik Dam Kristensen, efter at flere af partiets folketingsmedlemmer går ud med anonym kritik af den regeringsrokade, som statsminister Helle Thorning-Schmidt gennemførte torsdag.

Ved rokaden blev den socialdemokratiske folketingsgruppe totalt forbigået, da Dan Jørgensen blev hentet hjem fra Europa-Parlamentet for at blive fødevareminister.

Og samtidig gled den detroniserede justitsminister Morten Bødskov direkte ind i gruppeledelsen på bekostning af John Dyrby Paulsen.

- Jeg kan nikke genkendende til, at der er nogen, der er skuffede, siger Henrik Dam Kristensen til Ritzau.

- Men jeg kan ikke nikke genkendende til ord som oprør eller lignende. Og et eller andet sted havde det været skuffende, hvis der ikke var nogen, der var skuffede. For det er det, der ligger i at være folketingsmedlem, så det er sådan set et sundhedstegn, siger han.

Spørgsmål: Det er simpelthen et sundhedstegn?

- Det er et sundhedstegn, at der er mange dygtige mennesker i den gruppe, der ved med sig selv, at de også er kompetente til at være ministre. Men når vi går i gang igen i næste uge, så vil du se en kampklar gruppe.

Ministerrokaden afstedkom en del ommøbleringer i den socialdemokratiske gruppe. Blandt andet overtog Bødskov posten som EU-ordfører, mens Ole Hækkerup tog sig af ordførerskabet på forsvarsområdet i stedet for John Dyrby Paulsen.

Men Henrik Dam Kristensen kan ikke ihukomme problemer i forbindelse med få stolelegen til at gå op.

- Jeg har kun mødt velvilje til at få tingene på plads. Nogen måtte rykke sig lidt her og lidt der, men det var ikke nogen vanskelig proces for mig, siger han.

Spørgsmål: Er rokaden ikke udtryk for, at statsministeren ikke synes, at der er et eneste egnet ministeremne i folketingsgruppen?

- Jeg tror, jeg har brugt lang tid på at forklare, at der er mange kompetente i gruppen. Men jeg har ikke hørt nogen give udtryk for, at Dan (Jørgensen, red.) ikke vil være en dygtig og kompetent minister.

0 kommentarer
Vis kommentarer