Lykketoft: Bemærkelsesværdigt samråd om Cuba

Udenrigsudvalget bør overveje at aflyse samråd om paradisiske stande på Cuba, mener Mogens Lykketoft (S)

(Foto: Jesper Mortensen)
(Foto: Jesper Mortensen)

Det er bemærkelsesværdigt at kalde en ny udenrigsminister i samråd, fordi han har holdt en vittig tale om Cubas strande for sin afgående kollega.

Det siger formanden for Folketinget, Mogens Lykketoft.

- Det er helt langt væk fra, hvordan man plejer at tolke sådan nogle taler, så det overrasker mig, siger han.

Venstres Søren Pind har kaldt udenrigsminister Holger K. Nielsen (SF) i samråd, efter at Holger K. i sin vittige tale til Villy Søvndal refererede til Cuba, cubansk musik og cubanske strande som et paradis.

- Der kan være forskellige meninger om, at det er spild af tid at indkalde til sådan et samråd. Men jeg synes, at det er meget mærkeligt, siger han og fortsætter:

- Jeg er faktisk enig med Jens Rohde, at der måske er mere brug for, at en ny minister får tid til at sætte sig ind i sit nye arbejde.

EU-parlamentariker Jens Rohde (V) har tidligere fredag skrevet på sin Facebookprofil, at politikerne på Christiansborg skal tage sig sammen og lade udenrigsministeren komme i gang med sit arbejde.

- Nej, nu må I da holde op derinde på borgen. Vi står med en alvorlig situation i Ukraine, og så fortsætter I serien af samråd med et samråd om lyrik, skriver han.

Det er det pågældende udvalg, der skal tage stilling til, om det er rimeligt, at samrådet skal indkaldes.

- Det er ikke noget jeg blander mig i, hvad man laver af samråd. Men jeg synes, man skal overveje det, siger Mogens Lykketoft.

0 kommentarer
Vis kommentarer