Holger K: Cuba-samråd er spild af tid

Udenrigsministeren er kaldt i samråd af Søren Pind (V) for at rose Cuba som et paradis

(Foto: Miriam Dalsgaard)
(Foto: Miriam Dalsgaard)

Der må være vigtigere ting at tage sig til som politiker.

Sådan lyder reaktionen fra Holger K. Nielsen til TV2, efter at han er blevet kaldt i sit første samråd som udenrigsminister af Venstres udenrigsordfører Søren Pind.

Søren Pind kræver en forklaring fra Holger K. Nielsen, efter at SF'eren torsdag forærede en hængekøje og en CD med cubansk musik til den afgående udenrigsminister Villy Søvndal med bemærkningen, at han nu kunne nyde det "cubanske paradis".

Den nyindsatte udenrigsminister afviser pure, at han dermed roste det cubanske styre.

Se også: V-profil om Pinds samråd: Nu må I holde op

- Det var en beskrivelse af de cubanske strande. Jeg gav Villy Søvndal en hængekøje og undte ham, at han kunne ligge der i solen og høre på vandet der bruste og nyde luften.

- Men Cuba er et diktatur, som jeg har vendt mig imod gennem årene og stadig gør det. Det er et diktatur, der er meget dårligt for det cubanske folk, siger Holger K. Nielsen til TV2.

Men vil du medgive, at den formulering kan opfattes som om, at du omfavner den cubanske socialisme?

- Nej, det vil jeg ikke medgive. Det er en fuldstændig overdrivelse. Det var i en sammenhæng, hvor jeg gav Villy Søvndal en gave.

Se også: Engell slagter Pinds Cuba-samråd: Hysterisk!

Så du er ikke ked af formuleringen?

- Alle kan jo se, hvad det var for en sammenhæng, det kom i. Det var sådan et let tonefald, hvor jeg gav Villy en velundt gave. Villy har været på Cuba og kan godt lide at besøge strandene, men har ligesom mig vendt sig imod det kommunistiske diktatur.

Det lyder ikke, som om du synes, det er nødvendigt med et samråd om det her?

- Nej, jeg må altså indrømme, at hvis politikere ikke har mere alvorlige ting at tage sig til, så synes jeg måske det er lidt frygteligt, siger han til TV2.

0 kommentarer
Vis kommentarer