Engell slagter Pinds Cuba-samråd: Hysterisk!

Det ligner et politisk selvmål og spild af tid, at Søren Pind kræver en forklaring fra Holger K. om hans Cuba-bemærkning

Søren Pind får verbale tæv af Ekstra Bladets læsere og Hans Engell. (Foto: Cathrine Ertmann)
Søren Pind får verbale tæv af Ekstra Bladets læsere og Hans Engell. (Foto: Cathrine Ertmann)

Hysterisk!

Det er udtryk for oppositionspolitik af værste skuffe, når Søren Pind i aftes valgte at indkalde nyudnævnte Holger K. Nielsen i åbent samråd.

Sådan lyder det fra politisk kommentator Hans Engell til Ekstra Bladet fredag morgen.

- Det er rent hysteri. Tusindvis af danskere besøger hver år Cuba og har en dejlig tid, påpeger Engell.

Den skarpe kommentar fra Hans Engell kommer, fordi Søren Pind vil have Holger K. Nielsen til at forklare sin tale til Villy Søvndal under ministeroverdragelsen i Udenrigsministeriet.

Se også: Ny udenrigsminister bliver kaldt i samråd om Cuba-tale

Spild af tid
- Det er en hængekøje og en CD, Buena Vista Social Club, med gamle cubanske musikere, sagde den nye udenrigsminister til Søvndal og fortsatte med med ordene, der har fået Søren Pind op i det røde felt.

- Så hvis du ikke får tid til at tage til Cuba, så kan du her til sommer hænge hængekøjen op mellem to træer og høre den her CD og drømme dig til de cubanske strande og det cubanske paradis, sagde Holger K. Nielsen til Villy Søvndal.

De ord fik torsdag aften Søren Pind til at skrive følgende på sin Fcebook.

- Men den udtalelse er så stødende, at den ikke må stå ... Danmarks nye udenrigsminister taler om det diktatoriske paradis. Det er simpelthen ikke acceptabelt, skriver Søren Pind.

Hans Engells agtelse for Søren Pind kan ligge på et meget lille sted.

- Der er ingen tvivl om, af Villy og Holger tager afstand fra diktaturet på Cuba, siger han, og understreger, at ingen kan være i tvivl om, at kommentaren faldt i en festlig anledning - og at bemærkningen ikke kunne forstås som andet end en morsomhed.

- At det bliver en politisk sag, er at misbruge ministeren og embedsværkets tid, mener Hans Engell.

Obama trykkede hånd med Raul
Han bider endvidere mærke i, at Barack Obama for blot tre dage siden trykkede hånd med Cubas statsleder Raul Castro under mindehøjtideligheden for Nelson Mandela.

- Må jeg minde om, at det har altså ikke bragt Obama i problemer i den amerikanske kongres, lyder det fra Hans Engell.

Stemningen i kongressen har i nu flere år været særdeles højspændt mellem demokrater og republikanere. Særligt tea party-bevægelsen har brugt enhver lejlighed til at angribe Barack Obama, så det siger en del, at de ikke har løftet et øjenbryn, lyder det.

På de sociale medier har politikerne travlt med at kommentere Holger K. Nielsens Cuba-tale og det forestående samråd. Blandt andet skriver Per Clausen, Enhedslisten:

- Søren Pinds reaktion er lige så patetisk som Holgers Cuba-udtalelse er dum - og så siger de, der er for mange unge i dansk politik.

Mens tidligere udenrigsminister Lene Espersen (K) skriver:

- Det er pinligt den nye Udenrigsminister hylder diktaturet Cuba i sin tale - det er muligt der " bare " er tale om høj cigarføring og malplaceret humor, men som Danmarks Udenrigsminister er det et skidt signal at sende at fremhæve et diktatur som paradis.

0 kommentarer
Vis kommentarer