Dan the Mans vilde dyrevelfærd: Køre-hviletid for grise og minkavl totalforbudt

Den nye fødevareminister har haft nogle ekstreme holdninger i Europaparlamentet

Dan Jørgensen er klar til at tage fat i sit nye embede som minister. (Foto: Tariq Mikkel Khan/Polfoto)
Dan Jørgensen er klar til at tage fat i sit nye embede som minister. (Foto: Tariq Mikkel Khan/Polfoto)

Dan Jørgensen (S) er i dag blevet fløjet fra Bruxelles til Danmark for at tiltræde som Danmarks nye landbrug- og fødevareminister.

Den 38-årige socialdemokrat har siddet i Europaparlamentet siden år 2004, og her har han særligt beskæftiget sig med dyrevelfærd. Så meget at han i 2012 blev kåret som 'Årets dyreven' af Dyrenes Beskyttelse.

De fleste har været meget begejstret for, at Dan the man nu skal på den danske politiske scene, men flere nævner også, at hans markante holdninger kan være en forhindring. Det afviste den nyslåede minister dog.

- At gå op i både miljø og dyrevelfærd er ikke nogen modsætning, tværtimod er de hinandens forudsætninger. Man kan sagtens kombinere både at kæmpe for miljø og dyrevelfærd, sagde han tidligere i dag.

Ekstra Bladet har samlet nogle af Dan the Mans vildeste forslag i EU:

Køre-hviletid til slagtesvin:
Dan Jørgensen har kæmpet for slagtegrises velfærd de sidste par år, og han samlede million underskrifter fra europæere til et resolutionsforslag, der skulle forhindre at slagtesvin blev transporteret i mere end otte timer. Dan Jørgensen måtte dog for et par måneder siden erkende, at der ikke ville komme et forslag om transporttid for slagtesvin.

- Det er jo en hån mod Europas borgere. Det er meget, meget sjældent, at man har så sikker en indikation på, hvad det er, folk egentlig vil have. Det giver sig selv, at der er behov for ny lovgivning. Og så bliver man bare hældt af brættet af EU-Kommissionen. Det er selvfølgelig dybt, dybt skuffende, sagde Dan Jørgensen dengang til Sjællandske.

 

Skræmmende æggebakker:
Dan the man har også taget et slag for burhønsene i Europa, og han var selv ude på en farm på Fyn for at se hønsenes levevilkår. Det forargede socialdemokraten, og han foreslog derfor, at der skulle skræmmebilleder på bakkerne med æg fra burhøns.

- Personligt så jeg helst, at der slet ikke blev produceret buræg noget sted i verden. Men jeg ved også godt, at den vision nok aldrig bliver realiseret. I stedet kan man gøre mere for at få forbrugerne til at gøre en forskel, skrev han i et indlæg til Politiken i juli.

Drop minken:
Det var ingen overraskelse, at da Dan Jørgensen i 2009 ville forbyde minkavl i Europa, så lagde han sig ud med samtlige minkavlere i Danmark. Dan Jørgensen fandt avlen af de bløde pelsdyr for dyrplageri, og han henviste til, at Danmark allerede havde afskaffet avlen af ræve, og vi derfor burde være forgangsmænd.

- Danmark vil jo gerne være foregangsland, når det handler om dyrevelfærd. Her har vi chancen, spørgsmålet er bare, om hensynet til industrien skal vinde over hensynet til dyrene. Det mener jeg ikke, at det skal, sagde Dan Jørgensen i en pressemeddelelse fra 2009.

Men den daværende fødevareminister Mette Gjerskov ønskede dog ikke at forbyde minkavl i Danmark.

 

Muslingekampen:
I 2012 gik Dan Jørgensen også ind i kampen for muslingerne. I 2012 ville han have oprettet et forbud mod muslingeskrav, da det kunne være årsag til, at en masse søstjerner fra døde ved en strand på Fyn.

- Jeg skriver til min gode partikollega Mette Gjerskov, som heldigvis også går meget op i miljø- og naturbeskyttelse, og så håber jeg på, hun vil give mig ret i, at med de nye beviser vi har, så kan vi ikke fortsætte det her i fremtiden, sagde Dan Jørgensen til TV2 Fyn.

Sprøjt, og du mister landbrugsstøtten:
Hvis en landmand bruger ulovlige sprøjtemidler, så skal det kunne mærkes på landmandens pengepung straks.

- Hvis man bevidst har snydt, skal man have taget hele støtten i indeværende år, og under skærpende omstændigheder skal man have taget støtten de efterfølgende år, sådan lød det i hvert fald fra Dan Jørgensen til DR tilbage i juni 2012.

Her stod det nemlig klart, at cirka 120 danske landmænd fortsat købte og brugte ulovlige sprøjtegifte eller gødning.  

0 kommentarer
Vis kommentarer