Regeringen sikrer landbruget tre milliarder i vækstplan

Forgældede landmænd får julegave fra regeringen, som sørger for nye milliardinvesteringer i landbruget

Regeringen vil sikre investeringer for op til tre milliarder kroner om året i landbruget i forbindelse med den nye vækstplan for fødevarer.

Det siger erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) i forbindelse med præsentationen af den nye vækstplan for fødevarer.

- Vi vil gerne investere i at gøre en forskel for landbruget. Vi vil øge investeringerne i landbruget med op til tre milliarder kroner om året. Det gør vi ved at stille betingelser og konkrete initiativer, siger Henrik Sass Larsen.

Planen lægger dermed op til at lette nogle af landbrugets problemer med at skaffe finansiering.

Det skal blandt andet ske ved, at Landbrugets Finansierings Bank (LBF) og Vækstfonden indgår i mere risikofyldte finansieringsløsninger.

Desuden vil LBF udvikle lånegarantier til pengeinstitutter, der yder lån til landbruget, og vil tilbyde nye lån med mere attraktiv afdragsprofil.

En anden del af vækstplanen er, at ansatte skal have mulighed for at skyde penge i deres arbejdsplads for at være med til at sikre arbejdspladser fremadrettet.

Den model stammer fra et forslag fra tillidsfolk og ledelse på Danish Crown, hvor medarbejderne blev tilbudt at sætte en del af deres løn i virksomheden for at sikre arbejdspladser. Slagteriarbejderne stemte dog den model ned i september.

- Medarbejderne skal have lov at investere noget af deres løn i deres egen branche. Danish Crown sendte et forslag til afstemning, som faldt. Vi kommer med et forslag til nyt selskab, hvor man kan indskyde bruttolønnen i det sådant selskab, siger ministeren.

- Man skal først betale skat, når man får sin investering udbetalt, siger han.

Planen præsenteres af Henrik Sass Larsen sammen med miljøminister Ida Auken (SF) og den nytiltrådte fødevareminister, Dan Jørgensen (S).

0 kommentarer
Vis kommentarer