Holger K. i EU-debut: Det er sindssygt spændende

Den nye danske udenrigsminister glæder sig til sin første optræden uden for landets grænser

Udenrigsminister Holger K. Nielsen (SF) får mandag sin ilddåb uden for Danmark ved et EU-møde, hvor han og de øvrige 27 EU-landes ministre skal runde situationen i flere af verdens aktuelle konfliktområder.

- Det er sindssygt spændende. Jeg glæder mig enormt.

- Det er mit første møde uden for landets grænser som udenrigsminister. Og jeg skal møde mine nye kolleger. Den nye rolle skal jeg lige vænne mig til, siger Holger K. Nielsen ved ankomsten til mødet i Bruxelles.

Allerede i torsdags talte han med sin svenske kollega, Carl Bildt, der selv på det sociale medie Twitter glædede sig over, at han blev den første til at ringe og ønske den danske minister tillykke.

Mandag skal den nyslåede udenrigsminister ud over at diskutere blandt andet Ukraine, Syrien og Myanmar på det formelle EU udenrigsministermøde også - sammen med de andre - spise frokost med den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov.

Desuden skal Holger K. Nielsen have en række bilaterale møder med nogle af de øvrige landes ministre.

Ifølge danske diplomatiske kilder er der allerede arrangeret et møde med Hollands Frans Timmermans, og der ventes at komme flere uformelle møder til i løbet af mandagen.

Holger K. Nielsen var mandag morgen blandt de allerførste, der ankom til ministerrådets bygning, Justus Lipsius, i Bruxelles, hvor han fremover skal til møde mindst en gang hver måned.

På førstedagen måtte den danske EU-ambassadør, Jeppe Tranholm Mikkelsen, guide ministeren den rigtige vej ind i bygningen med et diskret "det er denne her vej".

Også i selve mødelokalet var den danske minister blandt de først ankomne. Inden mødet gik i gang, faldt han i snak med kollegerne fra det litauiske EU-formandskab og fra Tyskland, Frankrig, Storbritannien, Polen, Belgien og Finland.

0 kommentarer
Vis kommentarer