Så mange unge ryger retur til kontanthjælp

Fire ud af ti unge vender snuden tilbage til kontanthjælp

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen er ikke tilfreds med, at så mange unge ryger tilbage på kontanthjælp (Foto: Linda Johansen)
Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen er ikke tilfreds med, at så mange unge ryger tilbage på kontanthjælp (Foto: Linda Johansen)

60 procent af de unge på kontanthjælp kommer hurtigt i job eller uddannelse. Men inden for et år returnerer fire ud af ti til offentlig forsørgelse, viser en ny opgørelse.

Det skriver Politiken søndag.

Se også: Grædende Mille: Ved snart ikke, hvad jeg skal gøre

Arbejdsmarkedsstyrelsen har for første gang opgjort trafikken både ind og ud af kontanthjælpen for unge uden andre problemer end arbejdsløshed. Den ene statistik ser pæn ud: Seks ud af ti finder arbejde eller uddannelse inden for tre måneder. Men den anden punkterer pænheden, for fire ud af ti hænger inden for et år atter på kontanthjælp.

Og det er helt galt, mener beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S):

Se også: Julehjælp: Mit største juleønske er et fleksjob

- Man har været meget optaget af at sætte ydelsen ned for de unge, og så har man tænkt: Nu er de ude af kontanthjælpssystemet - så gør vi ikke mere. Men det er en alt for kortsigtet måde at se på den her gruppe mennesker på, siger hun til Politiken.

I den nye kontanthjælpsreform, som træder i kraft 1. januar, sænker regeringen dog selv ydelsen for de unge. Fremover vil unge op til 30 år modtage 5.753 kroner om måneden - et fald på omkring 1.000 kroner for de op til 25-årige og næsten en halvering af indkomsten for de 25-30-årige. Men ifølge Mette Frederiksen er der afgørende forskel i forhold til dengang, den borgerlige regering barberede kontanthjælpen:

- Vi lægger en helt anden støtte ind i reformen, end der har været tidligere. Det er altså svært at gennemføre en uddannelse, hvis man ikke kan læse, siger hun til Politiken.

0 kommentarer
Vis kommentarer