Nu kommer sandheden om Friis Bachs exit

GGGI-redegørelse på trapperne: Udviklingsministeriet vil tirsdag forklare, hvorfor embedsmænd fejlinformerede Christian Friis Bach om Løkkes luksusrejser

Foto: Tariq Mikkel Khan
Foto: Tariq Mikkel Khan

Den længe ventede rapport fra Udviklingsministeriet om forløbet, der kostede Christian Friis Bach (R) jobbet som udviklingsminister, bliver offentliggjort i morgen.

Det erfarer Ekstra Bladet og Jyllands-Posten.

Redegørelsen ventes at sætte navne på de embedsmænd, der var ansvarlige for, at Friis Bach gav Folketinget forkerte oplysninger om rejsereglerne i GGGI. Regler, der som afsløret af Ekstra Bladet, tillod, at Lars Løkke Rasmussen kunne bruge eksorbitante beløb på luksusrejser som formand for den skandaleramte klimafond.

Se også: Løkke skjuler mail om datters Rio-rejse

Det forventes også, at redegørelsen fortæller, hvorfor Udenrigsministeriet først offentliggjorde, at Friis Bach selv havde været med til at godkende GGGI's omstridte rejseregler til to dage efter kommunalvalget - selvom ministeriet havde ligget inde med oplysningerne i ugevis.

Se også: Hendes opkald fik Friis Bach til at gå

Christian Friis Bach endte med at fejlinformere Folketinget, da han afviste, at GGGI's bestyrelse havde vedtaget de rejseregler, der betød, at Lars Løkke måtte rejse på første klasse.

Friss Bach påstod flere gange, at reglerne var vedtaget administrativt i GGGI - men han havde altså selv som medlem af bestyrelsen været med til at vedtage reglerne på et møde den 12. maj 2012.

Det kunne den daværende udviklingsminister dog ikke huske, men baserede sine svar på oplysninger indhentet af den danske ambassade i Sydkorea.

Se også: Løkkes geni i Seoul: Se ambassadørens GGGI-fadæser

Det forventes, at redegørelsen kan koste hoveder blandt embedsmænd i ministeriet.

0 kommentarer
Vis kommentarer