Kontanthjælpsreform: Papirløse snydes for skattefradrag

Selvom den nye kontanthjælpsreform ligestiller parpirløse par med gifte, så må de papirløse par ikke udnytte partnerens skattefradrag

Der har været en del udfordringer for Mette Frederiksens nye kontanthjælpsreform. (Foto: Joachim Adrian)
Der har været en del udfordringer for Mette Frederiksens nye kontanthjælpsreform. (Foto: Joachim Adrian)

Bliver du ramt af de nye regler - eller overvejer du at blive gift på grund af reglerne? Tip os på sms/mms 1224 (koster alm. takst) eller på mail 1224@eb.dk

Nu er der yderligere problemer med beskæftigelsesminister Mette Frederiksens (S) kontanthjælpsreform, som tidligere på ugen fik kontanthjælpsmodtager Mille Vinstrup til at græde for åben skærm.

Se også: Grædende Mille: Ved snart ikke, hvad jeg skal gøre

For når den nye kontanthjælpsreform træder i kraft, ligestiller den papirløse par med gifte. Men ikke på alle områder i loven, og det skaber politisk uro, skriver tv2.dk.

Reformen giver papirløse par gensidig forsøgerpligt, og det vil sige, at hvis den ene har et arbejde, hvor indtægten er dobbelt så høj som kontanthjælpen, så kan den arbejdsløse partner ikke modtage kontanthjælp.

Men selvom papirløse og gifte par bliver ligestillet i kontanthjælpsreformen, så er de det ikke, når det gælder skattelovgivningen.

Se også: Mette F: Vi må have flere tilbud til svage

En ægtefælle, der er i arbejde, kan hente et skattefradrag på op til 42.000 kroner i et ubenyttet personfradrag, hvis den anden ægtefælle ikke har en indtægt. Det vil sige, at den ene ægtefælle kan spare op til 16.000 kroner i skat om året.

Den manglende ligestilling får nu Dansk Folkeparti og Liberal Alliance, der begge stemte for kontanthjælpsreformen, til at kræve en ændring i skattereglerne.

- Der kommer nu et pres på regeringen. Den vil nok komme til at erkende, at de ikke lavet arbejdet helt, men kun halvt, siger Liberal Alliances skatteordfører Ole Birk Olesen til TV2.

Liberal Alliance ønsker, at skattefradraget også skal komme de mange papirløse par, der nu er tvunget til at forsørge hinanden, til gode.

0 kommentarer
Vis kommentarer