S-profil forsvarer Helles 'selfie': Jeg havde gjort det samme

Magnus Heunicke forsvarer statsministerens portrætfoto sammen med David Cameron og Barack Obama

Magnus Heunicke siger til Ekstra Bladet, at han selv ville have taget et foto med Barack Obama og David Cameron, hvis han havde haft muligheden. (Polfoto)
Magnus Heunicke siger til Ekstra Bladet, at han selv ville have taget et foto med Barack Obama og David Cameron, hvis han havde haft muligheden. (Polfoto)

Politisk ordfører for socialdemokraterne, Magnus Heunicke, forstår ikke, at hele verden tager sådan på vej over, at Helle Thorning-Schmidt sammen med premiereminister David Cameron og præsident Obama under mindehøjtideligheden for Nelson Mandela, tog et såkaldt 'selfie' med en mobiltelefon.

Se også: Er Michelle rasende på Helle?

Billedet af de tre storgrinende statsledere er blevet delt og kommenteret tirsdagen igennem - og flere nyhedsmedier samt brugere af sociale medier har påpeget, at det er upassende opførsel, når man deltager i en mindeceremoni for en person som Nelson Mandela. Men det er Magnus Heunicke stærkt uenig i.

- Man skal tænke på, at det var en hyldest til en fantastisk livsglad person som Nelson Mandela. Der var musik og sang og 100.000 mennesker samlet til mindehøjtideligheden. Så er det ikke upassende, at man hygger sig. Jeg havde helt sikkert gjort det samme, havde jeg haft muligheden. Og dem, der kritiserer, at statsministeren tog det billede - de går simpelthen i for små sko, lyder det.

Se også: Thorning tager 'selfie' med Obama

Han tilføjer, at man bare skal være glad for, at Danmark har så gode relationer til både USA og Storbritanien.

- Man skal da se det som ekstremt posittivt, at Helle Thorning-Schmidt har et så nært forhold til to så vigtige statsledere, at hun kan sidde og tage fotos med dem.

- Hvad siger du til, at flere har nævnt, at Michelle Obama ser knap så tilfreds ud, i forhold til hvordan de sidder og pjatter og griner under højtideligheden?

- Nu har ingen af os jo været til stede. Desværre. Men hvad man ser på et foto taget med en stor telelinse. Det kan man altså ikke regne med.

Magnus Heunicke har ikke selv talt med Helle Thorning-Schmidt om de famøse fotos, da hun sidder i et fly på vej hjem til Danmark.

0 kommentarer
Vis kommentarer