Thorning indrømmer: Det er usædvanligt

Den danske statsminister medgiver, at det vil være noget af et særsyn, hvis hendes mand bliver valgt til det britiske parlament.

(Foto: Tycho Gregers/POLFOTO)
(Foto: Tycho Gregers/POLFOTO)

- Jeg indrømmer, at det er usædvanligt, men vi har levet et usædvanligt liv i mange henseender, og vi får det altid til at fungere, og det er jeg sikker på, at vi også vil gøre i det her tilfælde.

Helle Thorning erkender, at det vil være noget af et særsyn, hvis hun som dansk statsminister i fremtiden er gift med en mand, der er politiker i det britiske parlament.

Det er ikke nogen fordel for Helle Thorning-Schmidt, at hendes mand vil gå ind i politik. Foto: Jens Dresling Meninger Skidt for HelleSe også: Tv-forfatter: Kinnock kan ende som æresmedlem af lufthavn

Det har hun netop fortalt pressen, efter dagens spørgetime i Folketingssalen.

Journalisterne stillede flere spørgsmål til hende, fordi Stephen Kinnock har fortalt, at han gerne vil stille op i den walisiske by Aberavon for Labour, hvor det i givet fald vil være en solid overraskelse, hvis han ikke vælges til parlamentet, da det er en 'sikker' Labour-kreds.

Samme fremgangsmåde...

- Så til alle jer, der er bekymrede for hjemmefronten hos os - bare rolig vi gør som vi altid har gjort, siger Helle Thorning.

- Stephen er et politisk menneske, og han har været medlem af Labour-partiet, siden han var 15. Han interesserer sig levende for politik, og det er også noget, vi diskuterer derhjemme. Nu er han blevet optaget af at afsøge mulighederne for at stille op til det britiske parlament, men intet er jo sikkert overhovedet. Ligesom i Danmark skal man først have en kreds, siger hun.

Se også: Far og datter til Wales: Helle alene hjemmeSe også: Nu vil Stephen ud af Helles skygge

Mor hjælper med børnepasning

- Skal din mor til at bruge mere tid på børnepasning i den nærmeste fremtid?

- Nu er mine børn temmelig store efterhånden, men hun bruger lidt tid på det, men jeg tror ikke der bliver den store forskel, siger hun.

- Hvad betyder det for din fremtid i dansk politik, hvis han bliver valgt ind?

- Jeg kan ikke se, at det betyder noget som helst. Der er ikke noget, der vil være forandret. Han bor i London og kommer hertil, når det er muligt, så jeg tror ikke det vil gøre nogen forskel.

- Vil han ikke skulle være mere væk, hvis han bliver valgt?

- Det kan jeg ikke se for mig overhovedet.

Helle hjælper i valgkampen

- Vil du hjælpe ham i valgkampen?

- Jeg har aldrig været i Aberavon nogensinde, så jeg håber da at komme dertil på et tidspunkt, hvis det er den kreds han søger.

- Hvordan kan du hjælpe ham?

- Det ved jeg ikke, det har vi ikke taget stilling til. Det er primært noget Stephen skal, jeg har rigeligt at gøre herhjemme.

Se også: Cameron til Thorning: Lad verden se 'selfie'Se også: Cameron om selfie: Man kan ikke afvise en Kinnock

0 kommentarer
Vis kommentarer