Loft ristes i Skattesagen: ’Målet var, at pressen ikke skulle genåbne sagen’

Peter Loft erkender, at aktliste til Ombudsmanden blev redigeret for at holde pressen i mørket

Foto: Polfoto
Foto: Polfoto

LÆS ARTIKEL UNDER LIVE-BLOGGEN: 
Da Ombudsmanden bad om en aktliste hos Skatteministeriet i Thorning-Kinnocks skattesag, forsøgte departementschef Peter Loft bevidst at holde pressen i mørket, så de ikke kunne få partsindsigt i sagens samling af dokumenter.

Det erkendte den detroniserede departementschef i dagens afsluttende afhøring af ham i Skattesagskommissionen i Buddinge.

Efter at have forklaret, at ’skattesagen var lukket heldigt’ for både Skatteministeriet, Skat Kbh og Thorning-parret var det derfor ’uheldigt’, hvis en aktliste bl.a. skulle vise, at Peter Loft havde skrevet fire linjer, der skulle have været føjet ind i sagen.

Det var i hvert fald Peter Lofts forklaring, da kommissionsmedlemmet Niels Fenger, der er professor i offentlighed i forvaltningen, borede ind i netop Peter Lofts forsøg på at flette dokumenter med hans navn ud af aktlisten, som Ombudsmanden havde bedt om.

- Jeg forstår på dig, at årsagen til at ændre aktlisten er at styre, hvad pressen får at vide… Og så siger du, at sagen var heldigt lukket. Og derfor var det vigtigt, hvordan aktlisten skulle se ud, lød det spørgende fra Niels Fenger.

- Jeg undrer mig over, at noter jeg tager til egen brug skal med på en aktliste, som jeg troede ellers bare var til pressen… Ud fra et systemsynspunkt er det noget, vi vil undgå. Vi har jo ikke nogen interesse i, at der skal søges aktindsigt. Så du kan kalde det pressetaktiske overvejelser, erkendte Peter Loft, der igen og igen blev udfrittet af Niels Fenger.

Se også: Skattesagens sidste dag: Troels er tilbage - det skal han svare på

- Jeg prøver bare at finde ud af, hvad målet er…?

- Målet er at undgå en genåbning i pressen af en sag…

Peter Loft afviser i samme afhøring med hovedrysten, at man forsøgte at undgå at Ombudsmanden skulle have hele sagen.

- Jeg mener, det er det pure opspind, siger Peter Loft.

- Vi har ikke på nogen måde ville fjerne oplysninger fra sagen.

0 kommentarer
Vis kommentarer