Tv-forfatter: Kinnock kan ende som æresmedlem af lufthavn

...men Stephen Kinnocks liv er så særligt, at det skiller sig ud, siger tidligere Thatcher-rådgiver og forfatter til 'House of Cards' Michael Dobbs til Ekstra Bladet

Det komplicerede og glamourøse liv, Stephen Kinnock lever, er et dobbeltægget sværd, siger superstrategen i britisk politik og forfatteren til 'House of Cards' Michael Dobbs til Ekstra Bladet. (Foto: Tycho Gregers/POLFOTO).
Det komplicerede og glamourøse liv, Stephen Kinnock lever, er et dobbeltægget sværd, siger superstrategen i britisk politik og forfatteren til 'House of Cards' Michael Dobbs til Ekstra Bladet. (Foto: Tycho Gregers/POLFOTO).

Stephen Kinnocks familieliv er noget rod. Og rodet kan blive et problem for Helle Thornings mand, når han gerne vil vælges til Underhuset i det britiske parlament.

Det fastslår en af de absolutte politiske sværvægtere i britisk politik over for Ekstra Bladet.

Æresmedlem af Cardiff Lufthavn

- Navnet og familieforholdene kan blive et problem. Han er gift med en dansker, vil arbejde i London og repræsentere waliserne som politiker. Det kan godt være, at han strammer den for meget. Ingen vil ane, om han kommer eller går, og det vil være spørgsmålet, om han ikke i stedet vil blive kendt som 'Æresmedlem af Cardiff Lufthavn', siger Michael Dobbs.

(Michael Dobbs - yderst th. - ses her sammen med bl.a. Kevin Spacey fra succes-serien House of Cards. Foto: David M. Bennet)

Han har en lang karriere inden for politik, hvor han i årtier har rådgivet toppen af det konservative parti i England. Han var i årevis rådgiver for Margaret Thatcher, ligesom han har været toprådgiver for konservativt ledede regeringer. Desuden er han forfatter bag den berømte tv-serie 'House of Cards' om det politiske, beskidte magtspil i Washington

Se også: Far og datter til Wales: Helle alene hjemmeSe også: Nu vil Stephen ud af Helles skygge

- Hvis han vil gøre politik til et familieanliggende, hvorfor bliver han så ikke politiker sammen med sin kone i Danmark? Det vil i det mindste være en besparelse på flybilletterne, som Michael Dobbs sarkastisk formulerer det.

Kinnock-navnet er på det nærmeste sagnomspundet i Storbritannien. Særligt i Labour-kredse.

Stephen Kinnocks far og mor - Neil og Gleny Kinnock - har således en årtier lang karriere inden for Labour-partiet. Og i 1983 stillede Neil Kinnock sig i spidsen, da han valgt som formand for partiet Labour. Han mislykkedes dog flere gange i forsøget på at vinde regeringsmagten, og de seneste års omtale af familien Kinnock har i britiske medier handlet om nepotismeanklager og grådighed, hvilket passer dårligt ind i arbejderpartiets ånd.

Overlevede bombeangreb

Michael Dobbs var så tæt på den absolutte top i politik, at han var ved Margaret Thatcers side, da hun i 1984 overlevede et bombeangreb. Fem mennesker blev dræbt, da en tidsindstillet bombe eksploderede på det hotel, hvor de konservative holdt parti-kongres. Målet for bomben var daværende premierminister Thatcher, der dog lige akurat overlevede.

Desuden er han britisk lord og har derfor et livslangt medlemsskab af Overhuset i det britiske parlament.

Analysen fra den skarpe strateg er, at navne og familieforhold bestemt spiller en vigtig rolle. Men i virkeligheden er der et langt mere enkelt spørgsmål, som kan være endnu vigtigere.

Se også: Cameron om selfie: Man kan ikke afvise en KinnockSe også: Cameron: Thorning spurgte om foto

- Så er der også et andet spørgsmål. Måske det vigtigste: Er han overhovedet dygtig? Jeg aner det ikke, siger Michael Dobbs.

Komplicerede familieforhold giver profil

Michael Dobbs vil dog ikke afvise, at Stephen Kinnock kan lykkes med sin politiske karriere. Og selv om navnet er problematisk, kan det også ende med at blive en gevinst for manden til den danske statsminister.

- Navnet Kinnock er trods alt stadig et stolt navn i Wales. Og hans komplicerede familieforhold i privatlivet vil give ham en stærk offentlig profil. Et genkendeligt navn er en stor fordel i et land, hvor hveranden hedder 'Jones', siger han.

- Det kan være han lykkes med den politiske karriere. Det kan være, at han ikke gør. Der vil være en stærk lokal konkurrence, fordi det er et sikkert område for Labour, og derfor er der mange, der er interesseret i at blive opstillet, siger Michael Dobbs til Ekstra Bladet.

0 kommentarer
Vis kommentarer