Helle nægter at svare på Bødskov-spøgsmål

DF prøvede at grille statsministeren under dagens spørgetime, men hun ville ikke svare på spørgsmålene

Helle Thorning ville ikke svare på spørgsmål om sin tidligere justitsminister. (Foto: Jens Dresling)
Helle Thorning ville ikke svare på spørgsmål om sin tidligere justitsminister. (Foto: Jens Dresling)

Helle Thorning-Schmidt har flere gange sagt, at hun var glad for Morten Bødskov som justitsminister, også da han gik af. Og det skulle statsministeren forholde sig til under spørgetimen.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thuelsen Dahl, ville have svar på, om Thorning mente, at Bødskov brød loven.

- Jeg var meget tilfreds med min justitsminister, og han har nu været nødt til at gå. Og jeg er nødt til at henvise til det, justitsministeren selv har sagt om det her spørgsmål. Det er meget tydeligt, at han over for Folketinget har beklaget dybt, at han bidrog til, at medlemmerne af retsudvalget fik en aflysning af det besøg på Christiania, som ikke var den reelle. Og hvad betyder det? Det betyder, at han ikke har sagt sandheden til Folketinget, og det er meget alvorligt, det skal man selvfølgelig gøre. Det er jo også derfor, at justitisministeren har beklaget, og det, synes jeg, er rigtigt, at han har gjort.

Afskedsreception: De tre musketerer. Jacob Scharf og Johan Reimann hygger om afgående Justitsminister Morten Bødskov. (Foto: Tariq Mikkel Khan) Vagthund Scharf til gravøl hos fyret Bødskov

Men den forklaring ville Thuelsen Dahl ikke spises af med. Han klagede sidste gang over, at Helle Thorning Schmidt ikke svarede på de spørgsmål, hun blev spurgt om under spørgetimen.

Derfor tog han revanche og spurgte igen.

- Paragraf fem i 'lov om ministers ansvarlighed' fortæller, at en minister ikke må give Folketinget vildledende oplysninger, at det kan man straffes for. Fortæller at strafferammen er op til to år. Er statsministeren enig i, at det den nu tidligere justitsminister gav folketinget vildledende oplysninger, og er statsministeren derfor også enig i, at loven er brudt? Jeg synes nemlig, at det er interessant, fordi statsministeren samtidig med, at hun tager beklagelsen til efterretning, så roser hun den tidligere justitsminister for det arbejde, han har gjort.

Se også: Bødskov om kommissær-post: Man må gribe mulighederne

- Jeg kan kun gentage, det jeg sagde, at det, der er afgørende overfor mig, er, at Morten Bødskov har beklaget dybt over for Folketinget, at han havde vildledt dem, savrede statsministeren og undlod derfor endnu en gang at svare på spørgsmålet.

Morten Bødskov gik i tirsdags sidste uge af, efter et samråd om hans rolle i PET-sagen, hvor han indrømmede, at han havde løjet overfor retsudvalget.

0 kommentarer
Vis kommentarer