S-ordfører håner 'hr. Luksus Løkke Rasmussen' fra talerstolen

Se rasende Venstre-formand klage til Lykketoft over at blive kaldt øgenavn fra Folketingets talerstol

Socialdemokraterne finansordfører Jesper Petersen har fra Folketingets talerstol netop kaldt Venstre formand for hr. Luksus Løkke Rasmussen med henvisning til hans mange flyrejser på first class for GGGI.

Se også: Skattekroner betaler Løkkes luksusrejser

Det fik Løkke til på stedet at klage til Folketingets formand Mogens Lykketoft, som efterfølgende gav S-ordfører Jesper Petersen en røffel for at kalde Løkke ved øgenavn i debatten om næste års finanslov.

Jesper Petersen anklagede i sin tale Venstre for at tegne et alt for mørkt billede af dansk økonomi.

- Flere er i arbejde og vækst-tallene for 2013 er opjusteret. Måske er det fordi, at hr. Luksus Løkke Rasmussen har rejst rundt i de højere luftlag, at Venstre ikke har opdaget det, sagde Jesper Petersen, hvilket fik en åbenlyst sur Løkke til at fare op af stolen og klage til formanden.

Jesper Petersen fik da også en påtale, da hans ordførertale var slut.

- Der er altså ikke nogen sædvane for, at vi bruger eller citerer øgenavne. Det skete for et øjeblik siden fra ordførerens side overfor Venstres formand, sagde Mogens Lykketoft.

Se også: Løkke: Bonuspoint i GGGI går til nye rejser

Bagefter kunne Jesper Petersen sagtens se, at han havde brudt reglerne, men det var bestemt kun for at gøre debatten mere spændende.

- Man prøver jo at bringe lidt humor og spændstighed i debatten. Jeg havde også lavet BR-katalog med gule 'post it's' i, og det synes Rene Christensen fra DF var sjovt, da jeg gav ham det. Men hvis man bliver så stødt på manchetterne, så er det jo nok fordi, der er noget at komme efter, sagde Jesper Petersen bagefter til Ekstra Bladet.

Lars Løkke Rasmussen var dog bagefter ikke så meget for at snakke om episoden, og han ville ikke fortælle, hvad det var, han havde sagt til Folketingets Formand.

- Jeg har slet ingen kommentare til den episode, sagde han, inden han forsvandt ind i en elevator.

0 kommentarer
Vis kommentarer