Annonce:
Annonce:

Skattesagen: Derfor spredte jeg homorygter om Thornings mand

Venstre-løven fortalte sine ministersekretærer om rygterne, der påstod, at Stephen Kinnock skulle være homoseksuel

Den tidligere skatteminister spredte homorygterne om Stephen Kinnock til sine ministersekretærer. (Foto: Simon Fals/Polfoto)
Den tidligere skatteminister spredte homorygterne om Stephen Kinnock til sine ministersekretærer. (Foto: Simon Fals/Polfoto)
Annonce:
Følg Politik

Den tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen fortalte onsdag eftermiddag til Skattesagskomissionen, at han havde videregivet informationen om homorygterne, der klæbede sig til Helle Thorning-Schmidts mand, Stephen Kinnock, i skattesagen til sine ministersekretærer.

Troels Lund Poulsen: Jeg spredte homorygter om Kinnock til mine ministersekretærer

Det konfronterede Ekstra Bladet ham med, da han var færdig i vidneskranken.

- Du erkender, du spreder nogle rygter om, at Stephen Kinnock skulle være homoseksuel. Hvordan sømmer det sig for en skatteminister. Du siger, at du kan stå inde for alt, du har gjort i denne her sag. Kan du også det, når du har spredt rygter om, at Stephen Kinnock skulle være homoseksuel?

- Jeg sagde, de skulle være opmærksomme på, der kørte nogle rygter. Det sagde jeg til to af mine nærmeste medarbejdere, og sådan er det.

- Det er vel også at sprede rygter?

Annonce:

- Jeg sagde, der kørte et rygte. Og der må jeg sige, hvis jeg havde vist, vi skulle igennem en kommissionsundersøgelse, så havde jeg nok heller ikke fortalt det. Det er jo sådan på en arbejdsplads, der er det nogle gange sådan, at man fortæller nogle ting. Det gjorde jeg til to af mine nærmeste medarbejdere, fordi alle jer, der står her, ved jeg, kontakter ministersekretærer og alle andre, I kan komme nærheden af for at pumpe dem for informationer. Og jeg ønskede ikke at sætte dem i den situation, at de skulle blive presset ud i et eller andet. Der synes jeg, de skulle vide, der skulle holdes helt tæt med skatteafgørelsen. Der skulle ikke nævnes noget som helst.

- Så du spredte dem for, at de ikke skulle spredes?

- Jeg tror ikke, vi kommer det ret nærmere end, at jeg ønskede mine to medarbejdere, som kunne blive kontaktet af journalister, ikke skulle nævne noget som helst. Jeg vil slet ikke bringe dem i den situation, fordi det var en meget højpolitisk sag. Og derfor havde jeg brug for at sikre, de ikke kom i en situation, hvor de blev antastet af nogen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Margrethe mangler mio. - vi må hjælpe
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: